This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Daglig leder i Studentradioen var ikke fornøyd etter mandagens budsjettforslag.

Dyr drift
På Internasjonalt rom på Studentsenteret la Budsjettkomiteen mandag ettermiddag frem sin innstilling til fordeling av semesteravgiften. I årets budsjett hadde komitéen 5 250 000 kroner å fordele på de 15 søkerorganisajsonene.

Studentradioen i Bergen (SriB) ble budsjettert ned ca 100 000 fra søknaden sin og mer enn 50 000 ned fra det de fikk tidelt i fjor. Dette reagerte representanter for studentradioen sterkt på.

– Jeg tror at de ikke har så veldig mye innsikt i hva vi holder på med i Studentradioen. For vår del så trengs alle den støtten i som vi får i driftsmidler, sier daglig leder i SriB, Vegard Sørhus.

– Vi forstår ikke gunnlaget for så stort kutt. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, legger han til.

Må drive studentradioen gjennom sommeren

– Selvfølgelig kan vi ikke få full innsikt i driften, det kan jo ingen. Men vi føler vi har god innsikt til å komme med denne innstillingen vi har gjort nå, sier medlem av Budsjettkomiteen og Velferdstingrepresentant Astrid-Kristine Hauge Rambøl.

Budsjettkomitéen på sin side ser muligheter for kutt i studentradioen. Blandt annet skriver de i forslaget at de ikke ser det for nødvendig å ha både daglig leder og ansvarlig redaktør i full jobb gjennom sommermånedene. Sørhus ser på dette som problematisk og legger vekt på at SriB må drive også i ferien.

– Vi har en FM-konsesjon så driften er nødt til å fortsette gjennom sommeren uansett. Selv om aktiviteten ikke er på det høyeste har vi forstsatt en konsesjon som vi må opprettholde, sier Sørhus.

– Blir satt tilbake til steinalderen

Sørhus frykter at om dette kan få store konsekvenser.

– Om vi ikke klarer å opprettholde den økonomiske biten, eller den driftsmessige biten, så klarer vi plutselig ikke å sende og holde konsesjonen vi har på FM. Da blir vi nesten satt tilbake til steinalderen, sier han.

– Det er sånn at ikke alle kan få det de søker om. Alt er gode tiltak, men det er ikkje penger til det, avlsutter Rambøl.

Den endelige avgjørelsen om fordelingen av semesteravgiften vil komme på budsjettmøtet 16. november.

Kommentarer