This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Regjeringen har foreslått å innføre elleve måneders studiestøtte. Anna Gjertsen, leder for Velferdstinget, jubler.

Mandag morgen la Sigbjørn Johnsen fram sitt siste statsbudsjett som finansminister for den rødgrønne regjeringen. Her var studentene prioritert.

Studentene jubler over det som blir beskrevet som en gavepakke. Regjeringen foreslår å øke studiestøtten med 11 600 kr, altså fra 94 000 kr til 105 600 kr fordelt på 11 måneder fra og med høsten 2014. Første ekstra måned med studiestøtte vil bli juni 2015. Regjeringen foreslår økt studiestøtte for å gjøre det lettere å studere på heltid.

– Det er så fantastisk, dette er et skritt i riktig retning for heltidsstudenten, sier en jublende glad Anna Gjertsen, leder for Velferdstinget i Bergen.

Leder for Norsk Studentorganisasjon (NSO) Ola Magnussen Rydje, er også svært fornøyd med det de kaller et milliardgjennomslag for studentbevegelsen.

– Det er en historisk studiestøtteøkning og et vanvittig bra gjennomslag for Norsk studentorganisasjon og studentbevegelsen, sier Rydje i en pressemelding.

Studenter med barn har også blitt prioritet i statsbudsjettet. Regjeringen foreslår å øke perioden med foreldrestipend med 44 uker til 49 uker med barn født etter 15.august 2014.

– Snubletråd

Den rødgrønne regjeringens statsbudsjettforslag skal nå i forhandlinger, og Gjertsen vet at endringer kan skje.

– Allikevel håper jeg den nye regjeringen ser verdien og gjennomfører forslagene, sier hun.

Venstres leder, Trine Skei Grande er derimot usikker på hvorvidt forslagene får gjennomslag.

– Det som er leit, er at dette blir innført som en snubletråd og ikke fordi noen faktisk er villige til å prioritere det. Her går Ap-regjeringen inn og sier de vil gjøre det, og så er det andre som må betale, sier Skei Grande til NTB i følge Dagbladet.

Høyre: Heltidsstudenten et umulig prosjekt

Under valgdebatten ved Høgskolen i Bergen i august erklærte Høyre at heltidstudenten er et prosjekt som er umulig å gjennomføre.

 Vi synes ikke det er realistisk å få til elleve måneders studiestøtte i denne stortingsperioden. Derfor går vi heller til valg på å regulere den studiestøtten som gis i dag, sa Charlotte Spurkeland, representant fra Høyre.

Hvorvidt elleve måneders studiestøtte, økt foreldrestipend, permanent deltidssykelmelding og økt kostnadsramme for studentboliger blir en realitet, avgjøres når forhandlingene er ferdige i slutten av november.

Kommentarer