This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hvordan kan en ustabil oppvekst prege et liv? I danse-/perfomancekunstverket Far Far Away gir Kristine Nilsen Oma et ærlig og nakent innblikk i hennes erfaring med nettopp dette. Oma fortelller en intens og sterk fortelling om hvordan det egentlig er å vokse opp med en narkoman far, og hvordan dette har satt sine spor på kroppen. Denne helgen var denne forestillingen å se i Korsskirken.

– Hvis du opplever noe traumatisk, vold eller en situasjon du observerer, det gjør noe med en. Mange opplever dette en gang, og det gjør noe med dem. Mens jeg som har vokst opp med dette konstant, det har gjort at jeg har fått stor respekt for meg selv.

Kristine forteller om en barndom preget av usikkerhet og frykt.

– Det var veldig tøft og mye uro.

– Det var ingen base, som et barn ideelt sett skal ha, av trygghet og nærhet. Men en konstant frykt for hva som kom til å skje i neste øyeblikk.

For Kristine ble det viktig å holde det som skjedde hemmelig. Det var viktig at ingen skulle vite hva som skjedde hjemme.

– Jeg ønsket ikke å ha selskap hjemme hos meg. Jeg passet på at folk ikke kom på besøk.

Det er en beinhard virkelighet, men det er en virkelighet for veldig mange. Og gjennom denne forestillingen ønsker Kristine å rette søkelyset mot denne virkeligheten og skape debatt om rusavhengighet i dagens samfunn.

Det har ikke alltid vært like enkelt for Kristine å fortelle om denne delen av livet. Det var ikke før for et par år siden, da hun deltok på en workshop, at hun virkelig klarte å sette ord på alle følelsene hun hadde hatt inni seg hele livet

– I yoga er det en øvelse som heter Kamelen, i lang tid hver gang jeg skulle trene yoga, så visste jeg at når jeg kom til kamelen så ble jeg forbannet. For det første fikk jeg ikke øvelsen til. For det andre fikk jeg vondt av øvelsen. Og for det tredje handler øvelsen om å gi slipp på fortiden, forteller hun.

Men nå kan Kristine fortelle at øvelsen ikke lenger er så ille. Hun har i dag klart å tilgi sin far for det hun måtte gå gjennom.

– I dag er jeg glad for opplevelsen, ironisk nok. Det har gjort meg til den jeg er i dag.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer