This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Svein er tidligere rusmisbruker. Kristiansand har kommet lagt i løse rusproblemet. Nå er det Bergen sin tur.

Denne gikk årets SAMPOL-konferanse av stabel. Årets tema var narkotika, noe som er svært aktuelt her i Bergen i forbindelse med vedtaket om å stenge parken for oppussing neste sommer. Hva som vil skje med parkens klientell har byrådet lagt planer for, men hvor vellykket alt går gjenstår å se.

Tidligere narkotikamisbruker, Svein, forteller at de har forsøkt å stenge Nygårdsparken flere ganger før, men alt som har skjedd har vært at rusmiljøet har spredd seg rundt i byen.

Kristiansand har tidligere hatt et tilsvarende problem som Bergen har slitt med i mange år. Wergelandparken var en stor scene for åpenlys kjøp og salg av narkotika. Slike scener finnes ikke lengre i sørlandsbyen. Dagfinn Haarr har vært smittevernlege i Kristiansand kommune i mange år, og var en av innlederne på konferansen hvor han delte sine erfaringer.

– Her i Norge er vi veldig gode på legemiddel, men ikke på rehablitering, sier Haarr.

Dagfinn Haarr var også tydelig under sitt foredrag på at alt handlet om gode relasjoner. Uten dette blir rehabiliteringen umulig.

Bemannede boliger

I Kristiansand har de også opplevd positive resultater med å kunne tilby bemannede boliger til alle som trengte det, og i dag har byen full dekning.

– Akkurat nå er det hyggeligst å møte kompisene sine i Nygårdsparken, skal du bare jage dem vekk finner de et nytt sted. Vitsen må være å lage væresteder som er hyggelige å være på.

Dag Inge Ulstein er sosialbyråd i Bergen kommune, og er enig med Dagfinn Harr.

– Det er ikke bare å ha en kommunal bolig, men nettopp det med coachingen.

Han sier at Bergen er i full gang med å bygge nye bemannende boliger for å kunne dekke behovet.

– Vi ligger veldig godt an til å nå de målene å fremskaffe 400 nye boliger.

Per dags dato har Bergen kommune 400 slike boliger, men det er bare lagt til rette for 200 nye boliger i det nye budsjettet.

Ikke slutten

Selv om optimismen er stor hos Dag Inge Ulstein, da jeg spurte tidligere rusmisbruker Svein om han trodde dette var slutten for Nygårdsparken som et av Europas største russcener svarte han kontant nei.

Kommentarer