This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det var avholdskvinne Elisabeth Norheim, venstrepolitiker Erlend Horn og forskar Sonja Mellingen som ble gitt ordet ved debatten på Kvarteret i regi av Studentersamfunnet. Det ble debattert hvordan alkohol spiller en stor rolle i alle sosiale settinger, de sosiale sanksjonene  som følger med å ikke drikke og om man bør satse på alkohol i butikk eller ikke. 

Forskjellige problemstillinger ble tatt opp, og det var en informativ debatt med fokus på både forskning og egne erfaringer. Særlig løsningsorientert var den imidlertid ikke før Tine Blomfeldt, prosjektleder for Lykkepromille, kom med sitt innlegg om handlingskampanjen som handler om de positive sidene ved alkohol.

Om handlingskampanjer har noe for seg er omdiskutert, og et drøyt år etter SiB lanserte Lykkepromille er det ikke godt å si hvor stor virkning dette har hatt for den jevne student, men det skal utføres en undersøkelse i 2014 som forhåpentligvis vil gi gode resultater til arbeidet videre for å fremme en sunnere alkoholkultur. Noen kilder har de likevel på at ting er på bedringens vei etter tiltaket.

– Jeg har politiet meldte om mindre bråk og mindre drikking i gatene ved årets fadderuke, sier Tine Blomfeldt.

 

Kommentarer