This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Rektoren ved UiB mener Norge ikke benytter seg av sitt økonomisk fundament innenfor forskning.

Dag Rune Olsen er kritisk til dagens regjeringen, som han mener ikke har klart å bygge et godt nok fundament for kunnskapsnasjonen Norge.

– Jeg hadde håpet de skulle sette seg høyere mål og i større grad lagt et solid fundament for kunnskapsnasjonen Norge, enn det vi egentlig har sett. Det går både på utdannings- og forskningssiden, mener han.

– Norge har gjennom mange år hatt en unik økonomisk mulighet til å satse på høyere utdanning og forskning, som ville brakt oss helt i verdenstoppen. Der er vi ikke.

På Hatleberget i Sandviken har de andre tanker om Stoltenberg II-regjeringen.

– Vi er veldig godt fornøyd med det nye bygget vi har fått av dagens regjering. Det har vært et skikkelig løft for NHH, så det er vi takknemlig for, sier rektor ved NHH, Frøystein Gjesdal.

– Vi ser ikke at det skal bli de helt store forskjellen ved et regjeringsskifte. Begge grupperingene vil satse på høyere utdanning og forskning. Man er enig om at i de årene må vi satse på å leve av kunnskap, sier Gjesdal.

Professor og politisk synser ved UiB, Frank Aarebrot, er ikke fornøyd med  sittende regjeringen.

– På forskningsområdet har regjeringen skuffet. Den kom ut med en skeiv start med Øystein Djupedal sitt hvileskjær, og de har liksom ikke helt kommet ut av hvilestilling etterpå.

– Det er riktig at de bevilger mer til forskning, men de har ikke gjort noe med strukturen i norsk forskning. De bevilger penger til institutter som ikke utdanner unge mennesker. Jeg synes ikke staten kan gi støtte til utredningsinstitutter og kalle det forskning. De pengene som skal brukes til offentlig finansiert forskning skulle bare gå til institusjoner som utdanner doktorgradstudenter, avslutter Aarebrot.

 

Kommentarer