This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Tysdag ettermiddag vart saka om eit behov for å auke semesteravgifta lagt fram under møtet i Velferdstinget. Velferdstinget stemte positivt til forslaget, og saka vert vidare vedtatt i SiB-styret kommande veke.

Ei eventuell auke av semesteravgifta vart tidlegare lagt fram i Velferdstinget 14. mai 2013, men dei vedtok å utsette ei avgjerdsel, då dei ynskja meir bakgrunnskunnskap før eit endeleg vedtak. Tysdag var Hege Råkil, direktør i SiB helse og veiledning, tilstades under møtet for å fortelje om behovet for meir midlar til SiB.

Vedtaksforslag:

Velferdstinget i Bergen aksepterer at SiB-styret øker semesteravgiften med inntil kr 100 fra høsten 2014. Det forventes at Velferdstingets tildelingsramme vil øke i tråd det som er skissert i notat fra Hege Råkil.

Bakgrunnen for anbefalingen om å øke semesteravgiften er hovedsakelig følgende:

* Behov for en styrking av ressursene på SPH tilsvarende 1,2 psykologstilling, samt en styrking av ettermiddags- og kveldstilbudet. Totalkostnad pr år vil her ligge på ca. kr 1,5 mill. En slik styrking vil gi oss mulighet til å imøtekomme et stadig økende behov for psykologhjelp uten for lang ventetid. Kunnskapen og erfaringen vi har på dette området understreker viktigheten av et godt og tilgjengelig tilbud. Vi anbefaler også at hjelpen fortsatt skal være gratis.

* Budsjettrammen for studentaktivitetene ønskes løftet fra kr 5 mill. til kr 5,5 mill. pr år.

* Sikre at virksomhetsområdet totalt sett kan bære sine kostnader i årene fremover med tanke på årlig økende kostnader knyttet til alminnelig lønns – og prisutvikling.

Utover dette er det lagt inn midler til følgende:

* Ny SHoT – undersøkelse i samarbeid med de andre store samskipnadene kr 100.000

* Ressurser til kjøp av akutt – timer hos Legene på Høyden er økt med kr 100.000

* Midler til kontorhjelp/personalkostnader på tannhelsetjenesten er økt med kr 200.000 (i dag gjør mangel på kontormedarbeider at våre ansatte må bruke mye tid på telefon- og mailbesvarelse på bekostning av tannbehandling.)

Kommentarer