This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

HiB-studentene synes lesesalene stenger for tidlig. Ledelsen lover ikke bedring før Kronstad-bygget står klart. 

Flere og flere skoler velger å holde lesesalene åpne døgnet rundt i eksamensperioden. På Norges Handelshøyskole blir dette blant annet praktisert, mens studentene ved HiB må nøye seg med saler som stenger i 21-22-tiden.

– Vi ser behovet for lengre åpne lesesaler. Spesielt på lærerutdanningen ser vi studenter som står i kø når salene åpner om morningen, og som blir kastet ut når salene stenger på kvelden. Det viser at i eksamensperioden leser man gjerne lengre utpå kvelden, sier leder for studentparlamentet ved HiB, Anders Kvernmo Langset.

– Jeg synes det er veldig kjedelig.  Det er en del studenter som ikke har anledning til å kunne lese hjemme. De bor gjerne i små hybler eller kollektiv med andre personer, da er det fint å ha et sted hvor det er fred og ro til å jobbe ferdig, sier Thale Løvaas som går på fysioterapeutstudiet.

Utdanningsdirektør ved HiB, Margareth Haagensen, sier til BSTV at det er spesielt et moment som gjør at høyskolen vegrer seg for å ha lengre åpningstider.

– Det handler om sikkerhet. Er byggene åpne sånn at alle kan gå inn og ut, må man ha en viss kontroll med tanke på hvem som faktisk går inn og ut. Det handler også om sikkerhet med tanke på elementer vi ikke ønsker å ha i bygget, sier hun.

Langmo sier at studentparlamentet har en klar forventing om at dette blir vesentlig bedre når vi kommer til ny campus på Kronstad. Han mener derfor det er viktig å ta diskusjonen nå. Løvaas på sin side, hadde helst sett at man tok affære umiddelbart.

– Hvis de vet hva problemet er, hvorfor ikke gjøre noe med en gang? Jeg ser ikke noen grunn til å vente. Vi har to semestre til med eksamensperioder her, avslutter hun.

Kommentarer