This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Sosialdemokratisk liste fikk flest plasser i neste års studentparlament.

Onsdag ettermiddag ble stemmene ved studentparlamentsvalget offentliggjort.  De fordelt seg slik:

Sosialdemokratisk liste 28% (5 mandater)

Blå liste 19% (4 mandater)

Psykologisk studentutvalgs liste 18% (3 mandater)

Liberal liste 15% (3 mandater)

HF-listen 11% (2 mandater)

Radikale studenter 9% (2 mandater)

Sosialdemokratisk liste fikk altså flest representanter. Det var de selvsagt meget fornøyd med.

– Vi er veldig fornøyd med valget. Fantastisk å bli den største listen, spesielt etter den valgkampen vi har hatt. Det har vært utrolig mange gode lister, flotte representanter og en veldig bra valgkamp, på være egne premisser, sier Bjørn Kristian Danbolt.

– Det jeg er mest begeistret over er at vi har klart å kjøre en skikkelig bra valgkamp med  dedikerte folk som virkelig vil sitte i studentparlamentet. Det skal vi ta med oss inn i det neste studentparlamentet, så vi får et parlament som jobber for alle studentene ved UiB, fortsetter han.

Også hos Blå liste var man tilfreds med valget.

– Vi er veldig fornøyd. I år var det med to lister som ikke var med i fjor og at vi da mister en plass til de er greit. Vi er veldig fornøyd med fire plasser, sier Susann Strømsvåg.

I år var valgoppslutningen på 19%, noe som er en klar fremgang fra fjorårets 13,25%. Listene mener likevel oppslutningen ikke er helt tilfredsstillende.

– Nei, med litt skuffelse må jeg si at dumt at ikke flere folk stemmer, for dette er viktig. Med tanke på valgoppslutningen i fjor så er vi fornøyd med at den øker, og en veldig stor bøtte med skryt til valgstyret som virkelig har vært frempå. Folk har virkelig visst at det er valg, sier Danbolt.

– Vi skulle gjerne sett at det var enda høyere, men med tanke på at den har vært de 2-3 årene synes jeg det er bra. Valgstyret har også gjort en god jobb med å samle alle listene på stand og virkelig gjort en innsats for å få valgoppslutningen opp, og det har vi klart til en viss grad, mener Strømsvåg.

– Selvsagt skulle en ønske den var høyere, men den har gått betydelig opp fra i fjor. Det har nok med å gjøre at vi har flere lister. Vi er veldig fornøyd med at det øker, det er en positiv trend, påpeker Neckelmann.

Kommentarer