This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det er ikke lett å lykkes i en bransje som er preget av høy konkurranse og kompleksitet. Roskilde Roadtrip (RRT) Bergen og Klangkollektivet ønsket med «RulleBandproduksjon» å skape god kompetanse blant uerfarne artister slik at de kan slippe unna unødvendige fallgruver i musikkverden. 

Gratis opplæring 
Arrangementet som tok sted tirsdag 16. og onsdag 17. april på Østre i Skostredet bestod av gratis studiotid og sirkelkurs. Fem band fikk her muligheten til å prøve seg i de ulike delene av musikkproduksjon på kun to dager. – Derav navnet «Rullebandproduksjon».

I sitt provisoriske studio lignende Klangkollektivets originale studio, startet de fem bandene dagen med en time innspilling av demo.
Deretter ble bandene geleidet gjennom et veiledningskurs på ulike stasjoner på lokalet. Bandene fikk her mer informasjon om hvordan en skal presentere sin musikk til publikum og presse, samt den byråkratiske delen bestående av økonomi, søknader, papir, avgifter og distribusjon.
Onsdagen ble brukt på blant annet ferdigstilling av demo.
Vanskelig å lykkes uten nok midler
Å spille inn et album er dyrt og krever ofte at en har rikelig med støtte.
– Det er ikke alle som har spilt inn en demo i studio, mange gjør det kun på soverommet. Med gratis opplæring over to dager vil vi gi et innblikk i hvordan innspilling i studio fungerer, og dermed spre kompetanse rundt i undergrunnsmiljøet, sier Mats Halvorsen, studioansvarlig i Klangkollektivet.

Henrik Skauge fra bandet Tønseth synes det kan være vanskelig å lykkes uten et godt støtteapparat. Men, som med alt annet; hvis man virkelig vil det, må man satse.
– En kan imidlertid ikke leve i en kunsterboble hele tiden, legger Skauge til.

 

Produksjonens mange sider

Det er mange ting en må huske på før en låt kan bli tilgjengelig for publikum.

André Borlaug Grønningen, proskjektleder for RulleBandproduksjon Roskilde Roadtrip håper arrangementet kan gi en bredere kompetanse til nye musikere.

– Mange vet kanskje ikke at musikkbransjen består av mye byråkrati. For å klare seg er det viktig å vite hvordan man skal gå frem i denne delen av produksjonen også.

– Alt er komplekst, musikkproduksjon er komplekst, avslutter Grønningen.

 

 

Kommentarer