This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

I fjor ble ett av de tre SiB treningssentrene i sentrum nedlagt, konsekvensene ble stappfulle treningssentre og fortvilte studenter. 

Ifølge SiB sitt styremøte har det forekommet kapasitetsmålinger.

De viser at folkemassen er for stor i forhold til kapasiteten til dagens to sentrale treningssentre. Når folkeflommen blir større enn kapasiteten slik situasjonen er nå, er det behov for andre alternativer. Et av disse alternativene blir å bygge nytt treningssenter i sentrum: det har ikke blitt vedtatt, men saken blir tatt opp på nytt i mars, forklarer Bård Johansen, direktør i SiB Trening.

I mellomtiden har Kronstad Treningssenter fått bevilget støtte fra SiB-styret om å bygge ut nye garderober og flere treningsaler med treningsapparater. Bakgrunnen for bevilgningen er å lette på trykket, som de sentrale treningssentrene har fått føle den siste tiden.

Studentene fortviler

Flere studenter mener at Kronstad blir for langt å reise, men samtidig velger de heller å vente i kø enn å reise lenger for treningen sin. Studentene foretrekker altså treningsrush framfor kollektivrush. Enkelte dager er det opptil minst en time med venting på enkelte apparater: da må man enten vente, eller unnlate deler av treningen i programmet sitt.

Det er ganger jeg bare må snu i døren når jeg skal trene, det er alt for mange folk på en gang. Kapasiteten er helt sprengt, forklarer flere fortvilte studenter.

– Jeg setter av en time til trening hver dag, og det er utrolig kjipt når jeg ikke får utnyttet den verdifulle tiden. Svarer en misfornøyd student.

Håper på forandring

Både direktøren og studentene håper på at treningssituasjonen vil bedre seg om et nytt treningssenter vil komme på plass, dette avhenger av beslutningen som tas av SiB i mars.

Bård Johansen holder håpet oppe og virker optimistisk til hans nye forslag om opprettelsen av nytt SiB treningsenter i sentrum. Studentene ser også fram til denne avgjørelsen som kan bedre deres treningshverdag.

 

 

 

 

Kommentarer