This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Seks år er gått siden den gamle SiB-hytta ble jevnet med jorden grunnet lekkasje. 4.april fikk administerende direktør i SiB, Egil Pedersen, gleden av å klippe snoren til den flunkende nye hytta på Kvamskogen. Hytta er lokalisert rett ved Furedalen skisenter, i et område som kan by på gode alpin- og langrennsmuligheter. For langrennsentusiaster kan nærområdet friste med 6 mil preparert løypenett. Bygget er om lag 250 kvm stort, og huser 32 sengeplasser. Flere av sengene kan imidlertid utvides, i tillegg til at det finnes en sovesofa, noe som øker det totale antallet til 43. Mellom kjøkkenet og stua finnes det en skillevegg, slik at flere grupper kan bruke hytten samtidig dersom det er ønskelig.

100 kroner per pers

Hytta er tilgjengelig for bruk i helger så vel som ukedager. Prisen for studenter vil være på 100,- kroner hver per døgn, mens det for andre vil koste 200,- kroner. Fram til 17.mai hvert år er hytta tilgjengelig for individuelle bookinger, mens den resten av året forbeholdes organisasjoner og større grupper. Bookingen vil foregå på SiBs nettsider, og vil dermed være en lettere prosess sammenlignet med tiden da førstemann til studentsenteret fikk booket først. Dersom pågangen blir stor og prosjektet en suksess, vil byggingen av en ekstra hytte i tilknytning til denne bli vurdert.

Hytta er 100 % lånefinansiert. To tredjedeler av de årlige utgiftene vil dekkes av de som benytter hytta, mens de resterende kronene dekkes av semesteravgiften og idrettsbudsjettet. Planen er at prislappen på 7,5 millioner kroner skal nedbetales i løpet av de neste 30 årene.

 

 

 

 

 

Kommentarer