This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Benja S. Fagerlund mener fremtidens ledere er Norges viktigste ressurs.

I forbindelse med Næringslivsdagene som går av stabelen ved BI Bergen denne uken, var det mandag kveld klart for jentekveld på BI-studentenes kro, Rederiet.

Der var det velkomstdrink, sushi, konkurranse, innsamlingsaksjon og ikke minst foredrag som stod på agendaen.

En av dem som holdt foredrag var administrerende direktør i Hewlett-Packard, Anita Krohn Traaseth. Hun var svært glad for å få muligheten til å treffe studentene på en slik arena.

– Jeg prøver alltid å prioritere studenter og stille opp så ofte som jeg kan, for jeg synes det er viktig. Temaet for kvelden er også veldig viktig, sier hun.

– Det er en ren jentekveld hvor inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og man får treffe studenter, får høre hvilke spørsmål de har og jeg kan fortelle hvordan det er å være leder. Jeg synes dette er gøy, smiler hun.

– Makten må bli tatt

Hun får støtte av kveldens andre foredragsholdere, Benja Stig Fagerlund.

– Dette er kjempebra, og så utrolig viktig. En ting er at det morsomt å få være med på. Det er også et veldig viktig tema, sier hun med enorm entusiasme.

– Det er Norges fremtid, det er fremtidens ledere som sitter her. Det er Norges viktigste ressurs, dette er Norges olje. Det å sette fokus på og motivere ressursene til å ta makt er viktig, for makt er ikke noe du får, makt er noe du tar. Det å ha en temakveld for å snakke om hvordan man tar den makten, blir en vinner og kommer opp og fram, det tror jeg er viktig, sier skribenten og foredragsholderen.

Nestleder i Næringslivsutvalget, Ingrid Haugen Fougner, er den som har gått i bresjen for dagen. Hun forklarer bakgrunnen for valgt slik:

– Vi gjør dette fordi det er et veldig spennende tema. Personlig synes jeg ledelse er veldig spennende. Jeg tok initiativet til å arrangere dagen da jeg ble valgt til Næringslivsutvalget, forklarer hun.

– Tanken har siden da vært at vi skal prøve å utvikle hele utvalget og dagene. Vi tenkte at en jentekveld ville være perfekt i den anledning. Det har ikke blitt gjort før, så vi ønsket å gjøre det litt eksklusivt og invitere kjente, forbilledlige kvinner, sier hun.

Nyttig forståelse

Traaseth forteller at det er en viktig oppdagelse og et viktig skille hun har blitt observant på som leder.

– Det viktigste for meg har vært å forstå at det er en forskjell på det jeg kaller management og leadership. Det var nok noe jeg forstod for noen år siden, og det var en nyttig forståelse, sier hun,

– Også er det alle feilene man gjør som ny leder, de klassiske, som de må gjennom, de du kan ikke lese deg til. Du må bare ha praktisk erfaring, fortsetter hun.

Kommentarer