This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fredag 1. mars var det premiere på “Den Guddommelige Komedie”, som er studentteateret Immaturus første store produksjon denne våren.  Studentteateret har stor aktivitet året gjennom og  er en viktig del av kulturlivet i Bergen.

Immaturus har en rolle som en praktisk teaterskole for voksne, og tilbyr sine medlemmer en mulighet til å holde på med og utvikle seg, enten det er som skuespiller, innen prosjektledelse, scenografi, lyd- og lysteknikk, – og det aller meste som trengs for å tilegne seg kunnskaper og erfaringer i teaterbransjen.

Er Immaturus et riktig steg på veien mot en karriere innenfor teater?

 

Vi snakket med teatersjefen i Immaturus, Linnea R. Jensen, som fortalte at man får en rekke nyttige erfaringer av å være med i studentteateret, både gjennom de forskjellige gruppene og gjennom produksjonene. Disse erfaringene kan en ta med seg videre når en skal søke jobb, og på denne måten kan studentteateret fungere som et springbrett til en videre karriere innen teaterbransjen.

– Mange er ambisiøse og har lyst til å komme seg videre etter Immaturus.

 

Teatersjefen i Den Nationale Scene, Agnete G. Haaland, forteller at de alltid er på utkikk etter talent og kunnskap, men at de i hovedsak ansetter profesjonelle skuespillere.

– Det å være med i Immaturus det lærer deg teamarbeid, det lærer deg teater, det lærer deg samarbeid og det lærer deg å yte noe i fellesskap.

 

Vi møtte regissøren bak premiereaktuelle “Den Guddommelige Komedie”, som gjennom Immaturus har fått prøve seg som både skuespiller, dramaturg og regissør.

– Jeg håper på å få brukt erfaringene mine videre, og få jobbe med teater i det profesjonelle livet, i hvertfall litt til. Så får vi se hva som skjer, men det er drømmen.

Kommentarer