This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Fadderuken har fått mye kritikk og negativ omtale i media. “Studiestart høsten 2013 – organisering av mottak av studenter” var en av sakene som ble tatt opp på torsdagens universitetsstyremøte.

Vurderer lengden

Før møtet lå det flere forslag til vedtak som styret ville foreslå å se nærmere på. Nedgang i alkoholbruk, flere faglige arrangementer og opplæring av faddere var blant punktene.

Det var allikevel fadderukens varighet som var punktet som særlig ble vektlagt. Før møtet var studentrepresentant Magne Seierslund klar på at han ville fremme forslag om å fjerne dette punktet, som han anser som et blindspor.

– Det har ingen ting å si om det er tre dagers fadderuke eller en hel uke for hva slags medieoppslag eller synlighet man får i bybildet, sier studentrepresentanten.

Men med seks mot fem stemmer ble punktet allikevel vedtatt.

Psykologistudent Hanne Nygaard synes en forkorting av fadderuken er en dårlig idé og vil vært et tap for studentene.

– I fadderuken legger du grunnlaget for resten av året. De vennene du får der, er gjerne de du holder kontakt med videre, sier Nygaard.

Cathrin Myrvold er enig med studentkollega, og mener en uke var akkurat passelig. Hun får støtte av begge studentrepresentantene.

– For å få plass til både sosialisering og den biten hvor de skal veilede studentene, så tror vi at det trengs en uke, sier Liv Heidi Ekre.

Studentenes meninger er viktig

Seierslund presiserer til Bergen Student-TV at det er viktig å være klar over hva universitetsstyre kan påvirke, og ikke.

– Hvilke sosiale arrangementer studentene står bak, kan vi ikke påvirke, sier Seierslund

Rektor Sigmund Grønmo støtter Seierslund i dette og sier at selv om det ble vedtatt en vurdering av fadderukens varighet på torsdagens møte, er ikke dette uten videre et signal om at styret mener at det skal være en mindre og kortere fadderuke.

– Vi tar selvfølgelig med oss synspunktene på det, og ikke minst studentenes sterke argumentasjon mot å korte ned varigheten, avslutter Grønmo.

Kommentarer