This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Norske artister er lei av at kommersielle plateselskap prøver å bestemme over musikken og putte produksjonen inn i en slags oppskrift på suksess. Nå står de på egne ben, og produserer musikk akkurat slik de selv ønsker.

Dårlig kjemi med tidligere plateselskap

Superfamily brøt med sitt tidligere plateselskap, da de ikke gikk overens på grunn av “personal differences”. Bandmedlemmene fikk etter dette nok, og opprettet høsten 2012 sitt eget uavhengige plateselskap, Das Kirurg. Nå er de ute med første plate på fire år, og hevder at de er enda mer kritiske til eget arbeid nå som de jobber alene, i tillegg til god hjelp fra deres nye produsent, Yngve Sætre.

– Har du mulighet til å opprette ditt eget plateselskap i 2013, så gjør du gjerne det, forteller vokalist i Superfamily, Steven Ray Håkon Wilson.

Målet er ikke å selge plater

Klangkollektivet består av ni bergensband, og fungerer som både plateselskap, bookingbyrå og platstudio i ledelse av Solgunn Slåtto. De ønsker ikke å selge musikken sin til flest mulig, men heller nå ut til lyttere med kjærlighet for musikk som kunstnerisk uttrykk. Klangkollektivet hevder at de kan beskrives med to ord; integritet og kjærlighet.

– Klangkollektivet har en sterk profil som vi ønsker å ivareta, forteller daglig leder Solgunn Slåtto.

Nå bestemmer de selv

Både Klangkollektivet og Superfamily er kritiske til den standarden kommersielle plateselskap prøver å putte artistene inn i. Nå slipper de begge å ha noen andre som prøver å endre på deres produkt. Med full kontroll over egen produksjon, kan de nå kjøre sitt eget løp.

– Tanken er at det var en kirurg som forløste oss fra platebransjen, poengterer  Kim Granholt i Superfamily.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer