This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag er det klart for finalen i årets Melodi Grand Prix, hvor låten “Underground” skal få hele Norge til å hoppe opp fra sofaen og danse. Men først var Bergensbandet Datarock en svipptur innom hjembyen for å spille for et litt mer lokalt publikum.

– Det er deilig å være tilbake i Bergen. Ta sangen “Underground” tilbake til undergrunnen, ler vokalist i Datarock, Fredrik Saroea til Bergen Student-TV.

Fange publikums oppmerksomhet

Bandet ser på Melodi Grand Prix som en stor fest, og der passer den diskoinspirerte låten “Underground” rett inn. Bandet forteller at det ikke er så lett å promotere nye låter i dag, fordi det er så mye som konkurrerer om publikums oppmerksomhet. Derfor kan nettopp Melodi Grand Prix være en gylden mulighet til å skape blest rundt nye utgivelser.

– Vi tenkte at dette er noe vi ikke har gjort enda, så hvorfor ikke? Sier Saroea.

Trommeslager Tarjei Strøm tror at de har en god sjanse i finalen på lørdag.

– Vi tror at det norske folk liker at vi stiller i røde treningsdrakter og kjører vår egen greie. Det er liksom noe typisk norsk over det.

Åpner dører

Strøm tror at Datarocks deltakelse i festivalen kan åpne dører for andre artister også. Sirkus Eliassen sa blant annet ja til å være med på Grand Prix etter at de hørte at Datarock skulle være med.

På spørsmålet om Melodi Grand Prix er et løft for Datarocks karriere svarer Saroea at det kommer an på hvordan man ser det, mens Strøm mener heller at Datarock er et løft for Melodi Grand Prix.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer