This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Studentparlamentet har fattet vedtak som vil føre til at fakultetsrepresentantene forsvinner. Nå håper de på større engasjement.

 Den nye ordningen vil gjøre det hele mye lettere å forstå systemet i Studentparlamentet, sier leder for Blå Liste, Yngve Høiseth, til Bergen Student-TV.

Mandag var det et flertall av medlemmene i SP-UiB som ønsket å kutte ut ordningen med fakultetsrepresentanter i parlamentet.

Mye mer spennende
Tidligere var det nemlig slik at seks av de 25 plassene i SP-UiB ble kvotert inn fra forskjellige fakulteter for å sikre mangfold. Slik blir det ikke lenger.

– Nei, jeg har større tro på den nye ordningen. Nå kan hvem som helst stille til valg på alle de 25 plassene. Dermed blir det mye mer spennende, sier Høiseth til Bergen Student-TV.

Dermed kan hvem som helst starte en liste og stille til valg. 2. kandidat for Liberal liste, Njaal Nickelman, er skeptisk.

– Nå kan det jo fort bli slik at flere av fakultetene ikke har noen som jobber for dem. Dermed kan det fort bli veldig mange fra samme gruppering eller fakultet, sier Nickelman.

Synes du dette er en god løsning?  Ta diskusjonen i feltet under?

Kommentarer