This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

I forbindelse med Europacupen i volleyball var det russiske eliteserielaget Ural Ufa på besøk i Bergen for å spille mot Nyborg volleyballklubb. Bergenserne la ned en god innsats, men måtte til slutt gi tapt for et bedre lag. 

Bergenserne mot russerne

Nyborg åpnet kampen aggressivt og overasket russerne med de første poengene. Ural Ufa hentet seg raskt inn og tok første set med resultatet 18-25. Videre inn i andre runde var temperaturen fortsatt høy blant de norske spillerne, og de lå godt an til å ta settet. Russerne var likevel på hugget og sikret seg sluttpoenget i også denne omgangen, med 22-25 på poengtavlen. I det tredje og avgjørende set fulgte Nyborg tett på helt mot siste slutt. Selv med et stort og ivrig hjemmepublikum for bergenslaget, ble russerne for sterke og vant 25-23.

Verdensmester positivt overasket over Nyborg 

Student og spiller på Nyborg, Kristian Mjelde Bjelland, hadde noen blandende følelser knyttet til kampen mot Ural Ufa.

– Jeg er egentlig ganske tom akkurat nå. Litt bitter på at vi tapte, i hvert fall at vi ikke tok et set. Men vi har en utrolig god lagkaptein som gjør en flott jobb. Det var morsomt å spille mot dem, og jeg er stolt over hele laget, sier Bjelland.

Verdensmesteren Leandro Vissotto på det russiske laget Ural Ufa syntes de norske guttene var flinke på banen.

– De spilte veldig bra. Det unge laget har potensiale. De må fortsette å jobbe, det var en god kamp, sier Vissotte .

Toppskåreren for Nyborg i kveldens kamp, Bjelland, hadde merket at russerne var noe ukomfortabel under kampen.

– Vi merket jo at de ikke var like komfortabel som på hjemmebane. Vi gikk ut med en ganske aggressiv holdning, og prøvde å presse de på serv. Vi klarte å ryste de, slik at de ikke fikk til sitt spill, sier Bjelland.

Ura Ufa slo Nyborg i Russland, men var overrasket over innsatsen til hjemmelaget.

– Vi forventet oss ikke at de skulle være så tøft. Da vi spilte mot de i Ufa i Russland, var de ikke så gode. Men i dag gjorde de det vanskelig for oss, sier Vissotto.

Bjelland setter pris på skryten de mottar av det russiske stjernelaget, og vil ta med seg erfaringene fra tirsdagens oppgjør.

– Vi hadde ikke vår beste kamp på deres hjemmebane når vi var i Russland. Det er ingen hemmelighet, men at han synes vi hadde tatt oss opp må vi bare ta positivt og ta med som en erfaring videre. Det blir sikkert lenge til vi får spille mot så gode spillere igjen.


 

Kommentarer