This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Mandag var det starten på Studentparlamentsvalget på Høgskolen i Bergen (HiB). Sammenlignet med den høye valgoppslutningen på 29 % i 2010 var denne halvert til 14 % i fjor. I år håper og satser både nåværende leder for Studentparlamentet, Anders Kvernmo Langset, og kandidatene på å gå langt over fjorårets tall.

– I fjor hadde vi 14 % oppslutning og det tror vi skyldes at vi flyttet valget på Webpost, på studentenes e-post heller enn på It’s Learning. I år er vi tilbake på It’s Learning og håper at det skal virke inn på valgoppslutningen, sier Langset

Engasjementet ser ut til å være stort og profileringen er godt i gang.

– Det er nå klart for å drive heftig valgkampanje hele uken, sier Steffen Aaker som er medlem i Valgkomitéen.

Han viser til inngangshallen på ingeniøravdelingen på Nygård hvor det står flere kandidater på stand.

– Her har vi mange ivrige kandidater, og alle kandidatskjemaene henger på veggen bak slik at folk kan komme bort og lese, sier Aaker.

Det er tre avdelinger på HiB; avdeling for ingeniør, avdeling for lærerutdanning og avdeling for helse- og sosialfag. Det er mange som har meldt sitt kandidatur. Avdeling for ingeniørfag har 18 kandidater for syv plasser, avdeling for lærerutdanning 10 kandidater for syv plasser, og helse- og sosialfag tre stykker som skal fylle seks plasser. For sistnevnte vil det være suppleringsvalg for de resterende tre plassene.

– Vi har 31 kandidater, så det er veldig bra. Det er til 20 plasser, så det blir veldig hard konkurranse om å komme til parlamentet neste år, sier Langset

Også kandidatene virket svært engasjerte for å bli stemt frem i valget. Deriblant, en av kandidatene for Avdeling for Ingeniørfag, Mats Myklebust som har stor tro på å slå fjorårets lave tall.

– Jeg er garantert på at valgoppslutningen kommer til å bli bedre i år. Rett og slett fordi engasjementet er mye større, og vi viser oss mye mer, sier Myklebust.

Oppfordringen om å stemme er klar fra Studentparlamentslederen.

– Det er veldig viktig at studentene stemmer. Valget startet idag kl. 0800, og varer til mandag 26. november kl. 20.00. Før den tid bør alle studenter på Høgskolen i Bergen ha brukt sin stemme, sier Langset

Kommentarer