This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Bergen Challenge 2012 la fredag frem et budsjett som viser at studentlekene går omtrent 133.000 kroner i overskudd i 2012.

– Strålende fornøyd
Dermed kan det sies at årets leker var en stor økonomisk suksess. Alle pengene fra overskuddet går direkte til studentdrevne NHH Aid, som igjen har avtaler med andre store veldedige organisasjoner.

– Vi er strålende fornøyd med årets studentleker. Det meste har gått som det skulle, og alle deltagerne virket fornøyde når det var over.  I tillegg til det kan vi vise til et solid overskudd, noe som selvfølgelig er gledelig, sier leder for studentlekene Bergen Challenge, Christian Magnus Knop til Bergen Student-TV(BSTV).

NHH Aid har klare planer på hva pengedonasjonen fra studentlekene skal gå til.

– Alle pengene går til Unicef i Malawi. Det er instruksrettet i våre retningslinjer at de skal det, sier leder for NHH Aid Magnus Wirkola til BSTV.

Rekordoverskudd
Wirkola kan fortelle til BSTV at NHH Aid går mot et historisk bra økonomisk resultat i 2012.

– Vi kommer til å klare et rekordhøyt nivå dette året. Vi satser på 1,3 millioner kroner innsamlet i løpet av året. Det er en økning på over 100.000 kroner fra i fjor, sier lederen til BSTV.

Lederen forteller at den viktigste årsaken til overskuddet er et stort arrangement organisasjon holder en gang i året.

– Vi får inn en del penger på aksjonsuken som er den største organisasjonsdagen vi har i året. Selve aksjonsuken varer i syv dager, og denne uken avsluttes med en internaften. Da er det en aksjon på skolen, og det er veldig mange som går sammen og byr på diverse varer.

– Blant annet så ble en Barcelona-drakt signert av Lionel Messi auksjonert bort for 18.000 kroner i år. Til sammen fikk vi inn over én million kroner, sier Wirkola til BSTV.

Har du tips til saker som kan være noe for BSTV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer