This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Tiden var moden

Etter lang tid, har nå Fremskrittspartiet snudd i homofilisaken. Partiet åpner nå for både homofilt ekteskap og adoptering i forslaget til neste års partiprogram. Hensyn til barna har lenge vært ett av hovedargumentene mot både ekteskap og adoptering, mye på grunn av påstått mobbing i skolen på bakgrunn av foreldres legning. Men mange i partiet mener samfunnet nå er kommet lengre, og at argumentet ikke står like sterkt som tidligere.

– Dette er nok en helt naturlig utvikling i partiet. Nå er vi for at homofile skal ha samme ekteskapslovgivning som heterofile, og at det ikke skal være noen reservasjon mot at homofile skal få lov til å adoptere, forteller Stig Abrahamsen i Askøy FrP.

Kontroversielt 

Det er fortsatt intern uenighet om forslaget. Frps ungdomsorganisasjon, FpU, har lenge kjempet for denne saken. Nå ser det ut som ungdommene har fått moderorganisasjonen på gli, men det kan se ut som dette likevel blir en av de viktige debattene på neste års landsmøte.

KrF står alene 

Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti står på hver sin side av et mulig bredt borgerlig samarbeid. Det er mye som skiller partiene politisk, men homofilisaken var lenge noe begge sider var enige om. Nå står KrF alene, og det er stadig færre saker de to partiene kan si seg enige i. Hvis forslaget til FrP blir vedtatt vil temaet trolig komme i fokus i debatten rundt et borgerlig regjeringsalternativ.

– Det vil uansett være et problem for en borgerlig regjering, for det kommer de nok uansett ikke til å bli enige om. Det er ingen grunn til å tro at KrF endrer standpunkt her, selv om FrP har glidd i den retningen, forteller politisk redaktør i Bergens Tidende, Trond Skrunes.

Kommentarer