This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Denne helgen har over 1500 studenter konkurrert i forskjellige idretter i forbindelse med Bergen Challenge. På Vitalitetssenteret på Møhlenpris fikk psykisk utviklingshemmede for første gang delta på studentlekene da det ble arrangert futsalturnerning.

– Bergen Challenge er i utgangspunktet en Studentidrettfestival, men vi vil vise at idrett er for alle. På sikt ønsker vi å involvere både fysisk funksjonshemmede og psykisk utviklingshemmede i studentlekene. Et sted måtte vi starte, og derfor har vi denne turneringen i dag, sier Stine Flågan som er gruppeleder for «Idrett for alle».

Bergen Student TV ble med ene laget som hadde valgt seg det forpliktende navnet «Brasil». Laget skulle spille to kamper mot henholdsvis «England» og «Argentina». Første kamp gikk som en lek for våre brasilianske venner. England ble slått hele 9-3 etter at kampens toppscorer Kristian Lien scoret hele fire mål. Ikke så overraskende skal man tro spilleren selv.

– Det ble 9-3. Det visste jeg på forhånd. Neste kamp vinner vi 11-0, sier han etter kampen.

Til tross for Kristian sin optimisme så gikk ikke andre kampen like bra. Den endte med tap mot Argentina, noe som likevel ikke la noen demper på spillernes humør.

Lagets trener Elling Sundberg var godt fornøyd med gjengen sin etter at kampene var slutt.

– De kan vel beskrives med ett ord, idrettsglede, sier han.

Nå håper han dette blir bli en fast tradisjon fremover.

– Dette var veldig gøy. Synd at det er midt i høstferien, for ellers kunne det deltatt mange flere lag. Men det er noe vi har lyst til å være med på flere ganger, sier han.

 

Kommentarer