This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Regjeringen la frem statsbudsjettet for 2013 mandag morgen. Studentpolitikerne i Bergen mener de nok en gang blir nedprioritert, og må se drømmen om heltidsstudenten vente på seg. 

Leder for Velferdstinget (VT) Audun Kjørstad var ikke overrasket over det budsjettet som ble lagt frem av regjeringen.

– Det var som forventet. Vi fikk ikke heltidsstudenten og de boligene vi håpet på, sier Kjørstad til Bergen Student-TV.

Studiestøtten øker til 94 400 kroner neste undervisningsår. Det er en økning på to prosent av det studentene mottar per dags dato (92 500 kroner). Det vil si at støtten øker med 190 kroner i måneden. Regjeringen vil også gi et tilskudd på 250 millioner kroner for å bygge 1000 nye studentboliger i Norge.

Anita Tøien Johansen, leder for Arbeidsutvalget (AU), mener det er trist at statsbudsjettet ble som det ble. Hun mener regjeringen viser at de ikke satser nok på utdanningen i Norge.

– Igjen så er det studentene som er den store taperen. Vi har manglende satsing på forskning, høyere utdanning og det vil ta lang tid å realisere heltidsstudenten, sier Johansen.

Både Kjørstad og Johansen er likevel fornøyde med at gradert sykestøtte blir tatt med inn i neste år. Det gir studentene mulighet til å prøve og studere – selv om de er syke. Ordningen ble innført etter 22. juli 2011 og hadde utløpsdato i 2012, men blir altså tatt med inn i 2013.

 

Kommentarer