This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Siden 2004 har Bergensstudenten gått på visninger for nyankomne studenter. Organisasjonen fungerer ikke slik den fremstår i dag, hevder Velferdstinget.

Da organisasjonen så dagens lys for åtte år siden, var det som følge av et behov for visningsassistanse til studenter som flyttet til byen fra andre deler av landet. De siste årene har antall studenter som har funnet bolig gjennom organisasjonen, vært synkende.

 

Ikke lenger etterspurt

Nestleder i Velferdstinget, Anna Gjertsen, mener organisasjonen ikke lenger fungerer som den burde.

– Vi er svært fornøyd med arbeidet våre ansatte i Bergenstudenten har gjort i sommer, men vi ser at de ikke har blitt brukt til visningsassistanse i den grad vi hadde regnet med. Da fungerer ikke organisasjonen godt nok, og det er på tide å tenke nytt, sier Gjertsen.

Ett av forslagene som er kommet frem for å avgjøre Bergensstudentens fremtid, er å legge ned driften, men Gjertsen håper på en alternativ løsning.

– Vi ser at visingsassistansen ikke er lønnsom lengre og vi vil med tiden kutte dette ut. Vi håper å kunne komme frem til en løsning hvor organisasjonen fungerer med som et ekspertpanel for studenter som skal inn på det private leiemarkedet, sier Gjertsen.

 

Etterspør kompetanse

I løpet av sommeren var det bare om lag 20 studenter som fant bolig gjennom organisasjonen.

– Det er helt klart at tallet er altfor lavt til at det vil lønne seg i det lange løp. Jeg tror rett og slett at studenter både ønsker og har bedre muligheter til å dra på visning selv, sier Karoline Malde.

Sammen med tre andre var hun ansatt i Bergenstudenten åtte uker i løpet av sommeren.

– Mange studenter tok kontakt om de hadde spørsmål i forbindelse med leieforhold på det private markedet. De lurte på oppsigelsestid, husleiekontrakt og slike ting.  Jeg fikk et inntrykk av at studentene synes det var betryggende å vite at vi var der og kunne svare på spørsmål, så det er helt klart at studentene etterspør en slik kompetansen, sier Malde.

Kommentarer