This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Fadderuken ved Universitetet i Bergen har fått mye dårlig oppmerksomhet. Universitetsstyret mener det er fylla, og ikke bråket som har skylden.

Hver høst raver studentene rundt i byens sentrumsområder. Kostymer og allsang blir en vanlig del av bybildet.

Medlem i Universitetsstyret, Johan Fredrik Odfjell, mener at det høye lydnivået og den uanstendige oppførselen setter Universitetet i dårlig lys.

– Den oppførselen studentene viser ute i bybildet reflekterer ikke den seriøsiteten de fleste studentene har i sine studier. Dette mener jeg er
meget uheldig, sier Odfjell.

Festligheter, drukkenheter og ikke minst skjenkeviser har gjennom hele historien vært en del av studentlivet. Mange mener imidlertid at man i dag har
dratt det litt for langt.

– Dette er selvfølgelig uheldig, men det tilhører den akademiske dannelse at det er festligheter. Så lenge vi sørger for at det er måtehold, så
bør det være greit, sier Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken.

Studentrepresentant i Universitetsstyret, Magne Seierslund, mener man ikke må angripe selve fadderuken, men problemet med fadderuken.

– Undersøkelser viser at flertallet er meget fornøyd med fadderuken. Dersom vi endrer det nåværende opplegget i for stor grad tror jeg det vil ha mer negativ enn positiv virkning, mener Seierslund.

Meningene blant studentene er splittet. Særlig de internasjonale studentene ser ut til å mislike den tunge alkoholføringen.

– For meg var det et stort sjokk første kvelden vi var ute, for alle var veldig fulle. Vi endte opp med å dra ganske tidlig da nattklubben var stappfull og folk dyttet. Det var til og med en gutt som kastet opp midt på dansegulvet, forteller den belgiske utvekslingsstudenten Helen Geerts.

Universitetsstyret vedtok under møtet at de frem mot februar 2013 vil se etter hvilke tiltak man bør gjøre for å bedre situasjonen.

Kommentarer