This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

I over et år har ingeniørstudenten bodd i den sterkt muggsopprammede leiligheten i Åsane. Hun føler seg truet av måten huseier behandler henne på, og er bekymret for helsen til sønnen sin. 

I fjor sommer flyttet Maria Castillo inn i kjellerleiligheten som ligger om lag 20 minutter utenfor Bergen sentrum.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk tilbud om leilighet. Det er svært vanskelig å finne seg bolig som student i Bergen om man har barn, så jeg følte meg heldig, forteller Castillo.

Har anmeldt huseier for truende adferd

I løpet av året har forholdene i leiligheten blitt gradvis verre, og fortvilelsen over at ingenting blir gjort for å få bukt med soppen, er stor.

– Huseieren har kun gjort små forbedringer, men dette har ikke fjernet soppen eller fuktigheten. Jeg kan ikke bo slik, det går utover både studier og livskvalitet, sier Castillo.

Hun har tidligere anmeldt huseier for truende adferd.

– Ikke bare er det helsefarlig å bo her, meg jeg føler meg også veldig utrygg over måten huseier behandler meg på. Han har ved flere anledninger stengt av strømmen og har opptrådt truende, forteller 32-åringen.

Sammen med sønnen på to år håper hun å finne seg en annen bolig så fort som mulig.

– Det er få andre steder jeg kan bo sammen med sønnen min som jeg har råd til. Selvsagt hadde jeg flyttet om jeg hadde hatt mulighet. Jeg bor her kun fordi jeg må, sier Castillo.

– Jeg fatter det ikke

Huseier Svenn Åge Grimstad brukte over et år på å få leiligheten i stand før Castillo flyttet inn.

– Leiligheten hadde ikke vært oppusset siden 1960-tallet, så den trengte en oppgradering før jeg kunne få inn en ny leieboer. Jeg malte og gjorde i stand så godt jeg kunne for å få det fint. Da var det ikke antydning til verken sopp eller fuktighet. To måneder etter at hun hadde flyttet inn, kom muggsoppen, forklarer Grimstad.

Han mener problemene i boligen har oppstått som følge av dårlig lufting.

– Jeg kan ikke fatte hvordan muggsoppen skal ha oppstått av seg selv. Dette handler om at leieboer ikke har luftventilene åpne samtidig som hun tørker klær inne. Jeg hadde også fått muggsopp hjemme om jeg hadde gjort det samme, sier Grimstad.

BSTV følger saken om leieboerstriden videre.

Kommentarer