This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Bekymrede studenter fortvilte over det nye læringssenteret som kunne se ut til å gå ut over lesesalsplassene på Realfagsbygget. Ledelsen på Mat-Nat innrømmer informasjonssvikt, og sier at antall lesesalsplasser ikke vil minke i forbindelse med omorganiseringen på Realfagsbygget. 

På grunn av utilstrekkelig informasjon er studentene bekymret over hvilke konsekvenser omorganiseringen vil føre med seg og hvordan det vil påvirke deres studiehverdag. Dette er noe leder for geologisk fagutvalg, Anne Stensland, engasjerer seg i.

– Studentene lurer på hvordan organiseringen er planlagt og hvor lesesalen, kantinen og biblioteket skal flyttes og hvilke konsekvenser dette får for den allerede sprengte kapasiteten. Dette har mye å si for vår studiehverdag, sier en bekymret Stensland. Dette er også Martin Tran, leder for politiskgruppe i Teknastudentene Bergen enig i.

Fakultetsdirektør, Bjørn Åge Tømmerås, sier at det ikke kommer til å være noe problem angående kapasitet og er sikker på at alle skal få den plassen de trenger. Han sier også at de har prøvd å gi informasjon til studentene via studentorganisasjonene, men innrømmer at det sikkert kunne blitt gjort på en bedre måte.

Stensland og Tran synes det er for dårlig at ingen av dem har fått informasjon angående omorganiseringen fra fakultetsledelsen.

– Jeg som leder i en studentorganisasjon har ikke fått noe informasjon rundt dette, føyer Stensland til.

Plassmangel

Målet med omorganiseringen er å etablere ett læringssenter der bibliotek, studiesekretariat, kantine og leseplasser er samlet på samme areal – men hvor disse skal plasseres er enda ikke avklart.

Det er heller ikke endelig avklart hvor de nåværende studentene i 4. etasje skal være, og om de må flyttes på, forteller Even Berge, direktør i eiendomsavdelingen ved UiB.

Det som opptar studentene mest er spørsmålet om leseplasser og hvilke konsekvenser det vil skape når lesesalen blir slått sammen med bibliotek og kantine. Berge mener studentene ikke har noen grunn til bekymringer.

– Det nye læringssenteret skal ikke gå på bekostning av antall studentarbeidsplasser. Det skal være like mange leseplasser etter omorganiseringen som det er i dag,  sier han til Bergen Student–TV.

Både Tran og Stensland legger også til at det er viktig at det kommer en midlertidig løsning på leseplasser , når ”hangaren”, den mest brukte lesesalen på realfagsbygget, er under ombygging. De bekrefter igjen at det er mangel på informasjon om hvordan dette skal skje og når.

Dette sier også matematikkstudenten og leder for Realistutvalget, Anders Husebø, seg enig i og håper en alternativ lesesal kommer på plass.

Tømmerås innrømmer til Bergen Student-TV at  han kunne tenkt seg at ting ble gjort fortere, men at de jobber for å finne alternative løsninger mens byggeprosessen pågår.

Mer dialog i fremtiden

Studentene stiller seg positive til det nye læringssenteret og håper på å bli mer integrert i prosessen, slik at de kan være med å treffe de riktige beslutningene som angår deres hverdag.

– At studentene tar initiativ og ønsker å delta i prosessen synes vi bare er positivt og vi håper på ett godt samarbeid med studentene i tiden som kommer, sier en optimistisk Tømmerås.

I 2009 ble det vedtatt at byggene som matematisk institutt befinner seg i, skal selges og flyttes inn på realfagsbygget. Første byggetrinn av samlet areal for matematisk institutt står klar i disse dager. I oktober flytter nesten halve matematisk institutt inn i 4. etasje på realfagsbygget. Resten av instituttet skal flytte inn i løpet av sommeren 2014.

Grunnet oppfølging av et gammelt styrevedtak blir bygget til matematikerne solgt. Vedtaket gikk ut på at matematisk institutt skulle overta det Biologiske institutts arealer på realfagsbygget, når de flyttet inn på Marineholmen.

De som flytter inn på matematisk institutt er blant annet Christian Mikkelsen Research (CMR).

I løpet av 2013 skal Matematisk- Naturvitenskapelig fakultet sammen med eiendomsavdelingen (EIA) forsøke å klargjøre omorganiseringen av arealer for å gi plass til universitetsbibliotek, ny lesesal og kantineordning i realfagsbygget. Målet er å etablere felles funksjoner inn mot samme areal – noe som krever en omorganisering i realfagsbygget. 

Kommentarer