This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Kunnskapsdepartementet ønsker heller å bygge nye studentboliger. Det får boligdirektør i Studentskipnaden til å se rødt.

Pengene uteblir
Studentskipnaden i Bergen (SiB) søkte i fjor om midler til å pusse opp de 40 år gamle leiligehetene på Fantoft. Søknaden ble avslått grunnet Kunnskapsdepartementets prioriteringer om kun å gi penger til etablering av nybygg. Dette stiller boligdirektør i SiB, Thorbjørn Haug, spørsmålstegn ved.

– Jeg er uenig i begrunnelsen. Noe må skje på Fantoft, uansett. Hvis vi skal finansiere alt selv, vil det kun bli en lett rehabilitering. Dette er ikke tilfredsstillende for verken oss eller studentene, sier han til Bergen Student-TV.

Misfornøyd student
Robert Clay Glastad har bodd i studentboligene siden januar i år, og mener leilighetene holder lav standard. Flislegging av gulv, ordentlige vegger, nytt bad og mer plass er noen av forbedringsområdene studenten nevner. Glastad flyttet fra sin gamle bolig med forventinger om bedre boforhold, men ble skuffet over Fantoft.

– Første gang jeg så leiligheten ble jeg nesten deprimert. Her var det jo helt forferdelig, og føler jeg bor i en bod, forteller han.

– Nybygg prioriteres
Avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet, Lars Vasbotten, er klar på at det i hovedsak er etablering av nybygg som har førsteprioritet når midler deles ut. Det er kun ytterst få boliger som får bevilgninger til rehabilitering

– Vår hovedinnretning for tilskuddsordningen er at det gis tilskudd til nye boliger, sier direktøren til BSTV.

Nyrennoverte studentboliger på Fantoft må Glastad og andre leietakere dermed se langt etter.

– Oppussing skjer nok dessverre ikke med det første, sier en frustrert Glastad.

Hva tenker du om denne saken? Ta diskusjonen i feltet under!
Har du tips til saker som kan være noe for BSTV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer