This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Arbeidsutvalget ved Universitetet i Bergen (UiB) har igjen åpnet dørene og startet sitt arbeid med å jobbe for alle studenter som går ved UiB.

Tidkrevende
En av fanesakene utvalget jobber for dette semesteret er en mentorordning for studentene.
Det vil si at hver student har egen kontaktperson gjennom hele studietiden.

Denne mentoren kan for eksempel gi tips om videre karrierevei, eller annet man lurer på som student. Problemet med denne ordningen er at det kan være at det er et tidkrevende prosjekt.

Leder for Arbeidsutvalget, Anita Tøien Johansen, tror likevel at det er fullt mulig å gjennomføre en slik ordning i Bergen.

– Det er nok en del fakultetsansatte som er redde for at det skal gå ut over tiden de får til å forske. Men det er ikke meningen fra vår side, meningen er at vi skal ha et tilbud som elevene kan benytte seg av hvis de vil, sier Johansen.

– Vil gi gevinst

Seksjonssjef på matematisk-naturvitenskapelig fakultet, Eli. N Høie, har også troen på dette prosjektet, men er klar over problemstillingen.

– Jeg tenker at det vil gi gevinst ved å få flere motiverte studenter, men utfordringen er å holde det hele i gang, forteller hun.

Johansen ser uansett frem til å jobbe med denne saken.

– Ja, vi har et godt samarbeid og en stor tro på at vi kan få til dette. Nå må vi bare stå på, sier den unge lederen til BSTV.

Synes du at mentorordningen bør bli en realitet på UiB? Ta diskusjonen i feltet under!
Har du tips til saker som kan være noe for BSTV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer