This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Anita Tøien Johansen ble mandag valgt som ny leder i Arbeidsutvalget (AU) for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen.  Men det er usikkert om hun kommer til å bli sittende.

Årsaken til dette er at Yngve Rømcke Høiseth fra Blå Liste også ble valgt inn i AU. Tøien Johansen stilte som uavhengig, men kommer opprinnelig fra Sosialdemokratene.

– Jeg presiserte det før jeg ble valgt at jeg ikke ønsker å sitte i et Arbeidsutvalg sammen med Blå liste, forteller Tøien Johansen, som vil trekke seg som leder dersom ikke Blå liste trekker sin kandidat.

Hun begrunner dette med at listene har helt ulike politiske standpunkt.

 

Skolepenger skaper konflikt

Det største problemet mener Tøien Johansen er at Blå Liste under studentparlamentsvalget programfestet innføring av skolepenger for internasjonale studenter

– Dette er en sak jeg som leder ønsker å jobbe hardt mot, da jeg mener at vi i en demokratisk stat må sørge for gratis utdanning til alle, sier Tøien Johansen.

Blå Liste la derimot frem under Studentparlamentsmøtet at de likevel ikke ønsker å fremme innføring av skolepenger i denne perioden, da det ikke er stemning for det hos velgerne og i Studentparlamentet.

–  Om hun likevel ikke ønsker å tro at vi kommer til å legge fra oss denne saken, er det opp til henne. Vi er innstilte på å jobbe i AU med de sakene som flertallet i Studentparlamentet velger at vi skal jobbe for, forteller påtroppende leder i Blå Liste Heidi Fuglesang.

 

Uaktuelt å trekke kandidaten

Det at Tøien Johansen likevel ikke er interessert i å jobbe sammen med dem synes Blå Liste er synd, da de tror det nyvalgte AU er godt sammensatt av flinke og engasjerte representanter.

– Vi vil veldig gjerne sitte i et AU med Tøien Johansen som leder, da jeg tror hun kommer til å gjøre en veldig god jobb, sier Fuglesang.

Dersom partene ikke kommer til enighet og Tøien Johansen går av som leder, trer nyvalgt nestleder Njaal Neckelmann inn som leder frem til det blir arrangert et suppleringsvalg.

– Vi kommer ikke til å trekke vår representant uansett. Høiseth er utrolig flink og veldig innstilt på å gjøre en god jobb for studentene, sier Fuglesang.

 

Høiseth var ikke til stede på møte da han for tiden er på utveksling i utlandet. Under møtet snakket Eirik Stenby Hauge fra Blå liste hans sak.

Kommentarer