This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Fredag 27. april ble Stoltzekleiven offisielt åpnet etter restaurering. Det er i hovedsak Bergen Bydrift som har stått for selve oppussingen.

– Det har vært et omfattende arbeid. Mange steiner har blitt flyttet, men vi har kommet i mål og vi syntes resultatet ble strålende, sier Arvid Fjeren i Bergen Bydrift.

Byråd Lisbeth Iversen, er fornøyd med at Stoltzen åpner igjen.

– Stoltzen er meget viktig for bergenserne. Det er en utrolig fin bakke som jeg er meget stolt over, sier hun.

 

Trofast gjeng

Rolf Johannesen og vennene hans har arrangert motbakkeløpet i 30 år.

– Samme gjengen har drevet med dette i flere tiår. Det er en sann glede og jeg gleder meg like mye til hver gang, sier han.

Johannesen skal ikke løpe i år, men han har som mål å få det til i løpet av kort tid.

– Min personlig rekord opp bakken er på 10.18. men det var også 30 år siden. Nå håper jeg at jeg snart kan komme meg opp Stoltzen igjen, forteller arrangøren.

 

Flott løype

Etter at Iversen har holdt tale for de vell 100 fremmøtte, tripper deltagerene ved startstreken. Og som i fjor blir det Thorbjørn Ludvigsen som stikker av med førsteplassen opp Stoltzekleiven.

– Jeg er meget fornøyd med bakken. Spesielt i starten av løypen har den blitt kraftig pusset opp. Løypen er fortsatt meget krevende, og jeg kjenner melkesyren like godt som før, sier Ludvigsen.

Sondre Båtstrand, leder for Miljøpartiet De Grønne, løper for første gang.

– Jeg likte det veldig godt. Tiden min var litt over 20 minutter, men det spiller ingen rolle, så lenge jeg kom meg opp, sier han.

Før han kommer med en innrømmelse.

– Jeg må legge til at jeg er sliten nå, selv ikke en politiker kommer seg unna det.

Kommentarer