This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

20. mars 2012 vedtok Velferdstinget at et klippekort, fremfor økning av Studentsamskipnadens treningsavgift, vil være den beste løsningen for aktive klatrere i Bergen.

Audun Kjørsvik, leder i Velferdstinget, tror det er en god løsning.

– Jeg regner med det vil være en bedre løsning for de som benytter seg mye av klatreveggen, forhåpentligvis vil det bli litt billigere og det vil bli mer fokus på sikkerheten, sier han.

– Jeg ser for meg at klippekortet vil fungere litt på samme måte som et kaffekort i kantinen, hvor man får en liten kvantumsrabatt, og at det ikke oppleves som så dyrt når du bruker det ofte, forteller Kjørsvik.

Økt treningsavgift
Et annet forslag var å øke treningsavgiften for alle som bruker SiBs treningsenter, uansett om man benyttet seg av klatreveggen eller ikke.  Økningen ville vært på 20 kr slik at avgiften ville økt fra 890 kr. til 910 kr. for alle. Dette forslaget ble ikke vedtatt.

Idrettssjef i Studentsamskipnaden i Bergen, Bård Johansen, tror en integrering av klatreavgiften i SiBs treningsavgift ville gjort det lettere for administrasjonen, men både han og Kjørstad er enige om at sikkerheten kommer først.

– Ved å integrere klatreavgiften i SiBs treningsavgift vil det være mye lettere å administrere og organisere bruken av klatreveggen. I tillegg er 20 kr. per student i halvåret ikke en sum som vil skape problemer. Men vi valgte å fokusere på sikkerheten, noe som klippekortet gir bedre rutine på, sier Johansen.

Aktive klatrere
Klatrende studenter synes et klippekort høres ut som en bra løsning. De mener det er for dyrt å benytte seg av klatreveggen slik ordningen er i dag.

– Vi må betale 30 kr. per gang vi vil klatre, noe som utgjør en del når vi benytter oss av klatreveggen opp til tre ganger per uke. Et klippekort vil forhåpentligvis bli et rimeligere tilbud for oss, sier Charlotte Tepsel.

Kommentarer