This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Hvordan bør Arbeidsutvalget være? Og hvordan har det sittende fungert?

Hvert år velges det fire hovedtillitsvalgte studenter til Studentparlamentets utøvende organ; Arbeidsutvalget (AU).

AU arbeider med flere instanser for å få gjennomslag for sine saker. Blant disse er Universitetet i Bergen (UiB), Studentsamskipnaden i Bergen (SiB), Bergen kommune, Norsk Studentorganisasjon og media. Ifølge Radikale Studenter mener de forrige AU har vært for lite aktive og nærmest usynlige i media.

– Jeg vet ikke hva som har blitt gjort. Det er det som er problemet. De er aldri i media, sier Martin Årseth fra Radikale Studenter

Førstekandidat fra Liberal Liste, Mathias Ulrik Seip Bratz-Queseth, sitter selv i AU og hevder at de har gjort en god jobb, men har enkelte forbedringspotensiale.

– Jeg sitter i det AU som er nå og føler vi har gjort en god jobb. Føler likevel at vi kunne hatt mer kontakt med studentutvalgene, sier Seip Bratz-Queseth.

Blå Liste mener også at AU ikke har vært tydelige på hva de har gjort  i løpet av året, og at det er forventet av de å være mer synlige for studentsamfunnet.

– De er demokratisk valgt og får heltidslønn. Dermed føler man at man kan ha krav på å få vite hva dem har gjort dette året. Jeg tror dette blir en av utfordringene til AU; å vise til hva de har gjort konkret, sier Heidi Fuglesang, Blå Liste.

Helt til sist ytrer også Sosialdemokratene enighet med hva Blå Liste og Radikale Studenter mener om AUs aktivitet.

– De kunne løftet blikket litt mer. Gå til Stortinget, kommunen, lokale politikamre og sørge for å få frem saker som vi studentene bryr oss om, sier Peter Hatlebakk, Sosialdemokratene.

Kommentarer