This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

KRONSTAD: Det ser ikke ut som om det blir SiB-treningsenter i Høgskolens nybygg. Nyheten blir dårlig mottatt både hos Studentparlamentet og hos Universitetet i Bergen (UiB).

UiB har tidligere gitt signal om at de synes Høgskolen i større grad bør bidra til velferdstilbudet for studentene i Bergen.

Direktør ved økonomiavdelingen hos UiB, Kjell Bernstrøm, synes derfor det er dumt at et SiB-treningsenter nå ikke ser ut til å være i byggeplanene på Kronstad.

– De kan ikke forvente at Universitetet skal stille lokaler til disposisjon for at høgskolestudenter skal få trene. Det er deres eget ansvar, sier Bernstrøm.

Han legger heller ikke skjul på at HiB bør bidra mer når det kommer til andre velferdstilbud.

– Vår holdning er at de tre utdanningsinstitusjonene i Bergen skal bidra med like mye. Slik er det ikke i dag, sier han.

 

Redde for konsekvensene

Leder av Studentparlamentet ved HiB er redd for hva konsekvensen vil bli for høgskolestudentene dersom de ikke får et treningsenter på Kronstad.

– Vi vil ikke havne i en situasjon der høgskolestudenter må betale mer enn andre studenter i Bergen for å få trene på SiB sine sentre. Men HiB må selvsagt bidra på lik linje med de andre institusjonene, sier han.

Dersom SiB Sentrum legges ned, kan situasjonen ventes å bli spesielt alvorlig.

 

Håper på alternative løsninger

Rektor ved Høgskolen i Bergen, Ole Gunnar Søgnen, sier at det i dag ikke er planlagt noe treningsenter på Kronstad, men at han håper at det kan være mulig å finne alternative løsninger på campus.

– Nord for det nye bygget har vi omlag 30 mål tilgjenglig. Der har vi sagt i fra om at vi ønsker å ha velferds- og idrettsarealer, sier han.

Søgnen sier også at han kjenner til problemstillingen rundt at HiB bidrar for lite til velferdstilbudene, men ønsker ikke å spekulere i hvilke konsekvenser det vil få for Høgskolen dersom det ikke blir et treningsenter på Kronstad.

 

Lang kamp

Kunnskapsdepartementet innrømmet høsten 2011 at det nye bygget på Kronstad blir for lite Høgskolens studentmasse. Det er forventet at det finnes rundt 7000 høgskolestudenter i Bergen når bygget skal åpnes i 2014. Bare 4400 av disse får plass. Rektor så den gang optimistisk på situasjonen, og sa at de nå kunne bruke tid på å finne tillegsarealer til de resterende studentene.

Et av de siste alternativene som har vært diskutert for å få plass til alle studentene, er forslaget om lengre skoledager.

 

 

Kommentarer