This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Arrangørene bak Helhus har hatt problemer med å befeste konseptet blant studentene, etter at Kvarteret var stengt for oppussing i tre år. Dette vårsemesteret ser det imidlertid ut som om trenden er snudd.

Vårens arrangementer har hatt stigende publikumstall, og 25 februar kom det omtrent 1100 på arrangementet. Daglig leder ved Kvarteret, Sigrid Jangaard Strand, sier at det ideelle hadde vært å ha Helhus hver lørdag slik at studentene vet hva de kommer til når de drar på kvarteret.

Underskudd

Selv om målet med Helhus er at budsjettet skal gå i null, har flere av arrangørene gått i underskudd på visse lørdager. Aktive Studenters Forening (ASF) er en av arrangørene som forventer et underskudd, men leder Jon Hågan Fjelland mener Helhus er verdt det.

– Helhus er vårt bidrag for at Kvarteret skal få økonomien på rett kjøl, sier Fjelland.

Lederne for Bergen Realistforeningen (RF), Daniel Olderkjær, og Studentersamfunnet, Maria Dyrhol Sandvik, og daglig leder for Kvarteret, Sigrid Jangaard Strand, mener alle at ASF har hatt en sentral rolle for oppgangen i publikumstallene.

– ASF har kanskje vært den største pådriveren for Helhussatsing, sier leder for RF, Daniel Olderkjær.

I tillegg har et større samarbeid mellom studentorganisasjonene ført til et bedre tilbud på Helhus.

Arrangørene peker på flere årsaker for oppgangen. Blant annet forsøker de å fange de store artistene tidlig, og også slippe de tidligere. Planleggingen for høstsemesterets Helhus har allerede startet, og det loves at dette blir like bra, hvis ikke bedre en denne vårens Helhus.

Senker ølprisene

Nok en faktor som trekker studentene er at Kvarteret har valgt å senke ølprisene før klokken elleve, blant annet på lørdager.

– Jeg tror at pris betyr noe, men så tror jeg at kulturtilbudet betyr aller mest, sier Dyrhold Sandvik.

 

Relaterte saker:

https://bstv.no/7332/kvarteret-satser-pa-klubb/

https://bstv.no/7039/tapar-pengar-pa-helhus/

 

 

Kommentarer