This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Det ble mandag avholdt møte i Studentparlamentet. Et av punktene på sakslisten var at studentene må få mer å si når det gjelder driften av Studentsenteret.

Leder i Studentparlamentet, Livar Bergheim, mener at bedre kommunikasjon mellom Eiendomsavdelingen og Studentparlamentet vil gjøre at husstyret på Studentsenteret vil fungere ordentlig, og at studentene da i større grad vil få sine meninger hørt.

– Det skjer mye endringer på Studentsenteret der ikke studentene er involvert i tilstrekkelig grad. Dette ender gjerne med at vi må komme i etterkant at noe er gjort, og be om å få endre det, sier Bergheim.

Prioriterer feil

En som var til stede på møtet mandag, og som tok til ordet da debatten om Studentsenteret dukket opp var tidligere studentpolitiker, Sindre Dueland.

– Det virker ikke som Eiendomsavdelingen tenker på at studentene faktisk skal bruke Studentsenteret. For meg virker det som at senterets utseende er mye viktigere enn funksjonaliteten. De burde tatt studentene med på råd i større grad når de utformer og legger til rette for bruken av senteret, sier Dueland.

Skal få bli med å avgjøre

Eiendomsdirektør ved Universitetet i Bergen, Even Berge, sier at studentene nå skal få ta større del i avgjørelsene angående Studentsenteret.

– Vi er nå blitt enige om at Studentparlamentet skal bli tatt med på husstyremøtene på Studentsenteret i fremtiden. Senteret er til for studentene, og det skulle da bare mangle at de ikke fikk være med å bestemme, sier Berge.

Eiendomavdelingen tar kritikken til seg dersom studentene mener vedlikeholdet av bygget ikke har vært godt nok. De mener derimot at det må gå an å tenke flere tanker samtidig, men at vedlikeholdet må stå i første rekke.

– Jeg mener det må gå an å tenke både design og funksjon, men selvsagt skal ting vedlikeholdest, og det må være en førsteprioritet, sier Berge.

 

Kommentarer