This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Forslaget innebærer en endring fra listevalg til personvalg gjennom fakutletsvalgkretser. Ved en slik løsning ønsker forslagsstillerne å oppnå en mer demokratisk valgordning. I spissen blant forslagsstillerne finner vi Tine Blomfeldt og Bjørn-Anders Hind, sammen med en rekke andre studentpolitikere.

Kritikk av prosessen

Kristina Daae Smedsvig (Blå liste) reagerer på tidspunktet forslaget er fremlagt, både fordi det er kommet tett opp i studentparlamentsmøtet neste uke og valget i april. Dette mener hun at kan føre til forhastede beslutninger. I tillegg er hun misfornøyd med at studentmedier har fått kjennskap til forslaget før de studentpolitiske listene.

– Spillereglene for et studentdeomkrati endrer man ikke over natten. Vi trenger mer utredning og eventuelt sette ned en komité.

Merkelig

Peter Hatlebakk (Sosialdemokratene) synes det er vanskelig å ta forslaget seriøst.

– Det er merkelig at de kommer med dette utspillet nå rett før et valg, for det er tross alt en grunnleggende endring i hvordan hele det demokratiske systemet ved UiB fungerer og det trenger vi tid til å overveie på en god måte. Det er nesten sånn at det framstår som et valgkamputspill. Det er en måte å si at her er det partiene som er problemet, så stem på oss i steden.

– God nok tid

Bjørn-Anders Hind (Studentlisten) hevder at det er god nok tid til å diskutere forslaget og mener at det ikke er fare for forhastede beslutninger ved Studentparlementets møte i neste uke.

– Nå er det ikke så veldig lenge til neste valg, det skal være i april, så skal vi endre noe nå må det skje relativt fort.

Kommentarer