This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentenes andel av kostnadene ved ombyggingen av Kvarteret er nedbetalt etter dette året. 25 kr fra semesteravgiften har gått til dette de siste seks årene. Dersom semesteravgiften blir opprettholdt på samme nivå  fremover, kan pengene brukes på å finansiere andre ting.

– Jeg har lagt inn forslag om å styrke midlene til kjøp av mer psykologhjelp for studentene, sier leder for SiB Helse, Hege Råkil.

Råkil har også lagt inn forslag om å etablere legetjenester for studenter, noe hun mener det har vært behov for lenge. Studenter har i mangel av fastlege sittet i timevis på legevakten for å få hjelp.

Av denne grunn har kommunen nå tilrettelagt for tre fastlegehjelmer, samt at UiB har sørget for kontorlokaler i Vektergården. Her kan det komme fastleger for studentene.

 

Kanskje blir det legevakt også

Selve fastlegeordningen for studenter koster ingenting for SiB. Det som vil koste noe er et daglig tilpasset legevakttilbud for alle studenter i Bergen. Dette er det forslag om å få på det nye fastlegekontoret. Her vil studenter få øyeblikkelig hjelp uten å måtte sitte i lang kø på Bergen Legevakt.

Studentpolitiker Sindre Dueland synes dette er et godt forslag.

– De bruker jo den opprinnelige legevaktordningen veldig hyppig, sier han.

Økonomidirektøren i SiB forklarer at dette er et engangstilskudd som bare gjelder 2012, men håper at det har kommet for å bli.

– Det er lagt til en fastlegeordning på 350 000 kr, en legevaktordning på 350 000 kr og psykologtjeneste på 550 000 kr. Om forslagene blir vedtatt, vil de evalueres i løpet av 2012.

 

 

Kommentarer