This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Andre saker engasjerer mer enn studentpolitikk.

Ingen representanter med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn er valgt inn til neste års studentparlament. Rød listes fjerdekandidat Gazal Aydin var den som kom nærmest fast plass. Rød liste fikk etter valget to representanter, og Aydin blir dermed listens andrevara. Hun kommer opprinnelig fra den kurdiske delen av Tyrkia, og har bodd i Norge i omtrent syv år.

– Det er leit at ingen studenter med innvandrerbakgrunn er med i valget til studentparlamentet, men jeg tror det er mange grunner til det.

Se også: Nok en “knockout” fra Studentlisten

Neste års leder for Studentlisten, som ved valget fikk nesten halvparten av stemmene, mener det er trist at ingen innvandrere er med, men mener manglende politisk engasjement blant innvandre kan ta noe av skyden.

– I og med at de fleste listene rekruterer fra moderpartiene sine, tror jeg det kan være et tegn på at det ikke er så mange studenter med innvandrerbakgrunn som er engasjert i politikken. For Studentlistens del, så rekruterer vi fra allerede engasjerte studenter på fakultetene, så kanskje det er et tegn.

 

Engasjerer seg andre steder
Issam Bouri, leder for Muslimsk studentersamfunn i Bergen, er enig med Blomfelt i at studentpolitisk engasjement ikke er stort blant innvandrere, men mener samtidig at studenter med invandrerbakgrunn ofte engasjerer seg.

– Muslimsk studentersamfunn har mange medlemmer som er aktive i vår organisasjon som jobber med religion og kultur og så videre. Så det kan være at man driver med andre ting, at man ikke har funnet tid til å være med i studentparlamentet.

Se også: Muslimsk studentersamfunn åpner i Bergen

Gazal Aydin er enig. Selv er hun aktiv i Amnesty.

– Studenter som kommer fra krigsområder tror jeg ikke først og fremst brenner for studentpolitikk for å påvirke sitt hjemland. Jeg tenker automatisk på andre typer organisasjoner som menneskerettighetsorganisasjoner, som foreksempel Amnesty, Redd Barna og Palistinakomiteen.

Etnisitet mindre viktig
Bouri mener at det nødvendigvis ikke er problematisk at innvandrere ikke er representert.

– Det som er viktig for meg er at studentparlamentet representerer studenter på lik linje, så jeg er ikke så veldig opptatt av hvilken etnisk bakgrunn representantene har, om det er etniske nordmenn, om det er studenter med utenlandsk bakgrunn eller samisk bakgrunn for den saks skyld.

Samtidig mener han studentparlamentet kan prøve å være litt mer synlig.

Kommentarer