This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentparlamentsvalget ved Universitetet i Bergen foregår nå hver høst, og valgdeltagelsen ble høsten 2009 labre 16%. Med sikte på å forbedre dette, har Studentparlamentet (SP) oppnevnt et utvalg for å vurdere mulige endringer i valgordningen. I utvalget sitter Espen Dragstmo, Erlend Horn, Nina Hem og Lars Arnesen, og disse presenterte torsdag det foreløpige forslaget på et høringsmøte.

En av endringene som ble foreslått var å flytte valget fra høst- til vårsemesteret, slik at parlamentsmedlemmene sitter fra sommer til sommer, istedet for den nåværende ordningen fra nyttår til nyttår. Dette vil samsvare med andre verv og stillinger på åremål ved Universitetet, og i tillegg samle valget av representanter til SP med valget av representanter til Universitetsstyret. Valgordningsutvalget tror dette kan øke engasjementet , og gjøre det lettere for studentene å forholde seg til valgene. Forslaget virket å falle i god jord hos de fremmøtte på høringsmøtet, og Erlend Horn tror utsiktene for at det blir vedtatt på Studentparlamentsmøtet 31. mai er gode.

Der vil dette, samt eventuelt flere forslag til endringer utvalget kommer frem til, tas opp til votering. Av de andre endringene som ble foreslått på høringsmøtet var blant annet en overgang fra én til seks valgkretser, samt at velgere bare skal kunne gi én personstemme.

Kommentarer