This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Etter nok en seier i Velferdstinget anser Erlend Horn seg som ferdig med med saken. Det er det ikke alle som gjør.

Føljetongen om Velferdstingets holdning til Sprøyterom i nærheten av Høyden ser nå ut til å være over – for denne gang. Siste kapittel ble skrevet mandag kveld da Velferdstinget avviste Høgskolerepresentant Sindre Duelands forsøk på å ta saken opp på nytt. Velferdstinget skal derfor i 2010 jobbe for at det blir opprettet et sprøyterom i nærheten av Nygårdsparken.

UiB-representant Katrine Hjellum foreslo å stryke Duelands forslag til omkamp.

-Vi har allerede tatt standpunkt i saken, og det er derfor ingen grunn til å ta denne saken opp igjen, sa hun i Velferdstinget. Hjellum fikk støtte av 8 representanter, noe som var nok til et knepent flertall.

Betanien avgjorde
Under avstemningen om saken skulle opp på nytt delte Bergens utdanningsinstutisjoner seg i blokker. Representantene fra Høgskolen og Handelshøgskolen talte tilsammen syv representanter. Disse ville ha saken opp til ny vurdering. Universitetet kunne også stille med syv representanter, og dermed ble det opp til representanten fra Betanien diakonale høgskole å avgjøre. Hun delte Universitetsrepresentantens oppfatning og stemte dermed for at sprøyteromssaken ikke skulle opp på ny.


Kommentarer