This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentradioen slipper voksesmerter etter sendetidsøkning.

Studentradioen utvidet ved nyttår fra 29 til 49 timers sending, og er inkludert repriser over 100 timer på luften i uken. Antall medarbeidere har også økt noe, til 112. Den største forskjellen er kanskje likevel at man nå sender formiddagsradio, og har muligheten til å nå flere lyttere. Sendetidene er nå mellom 07:00 og 14:00. Lyttertallene er foreløpig ikke undersøkt, men ansvarlig redaktør, Øyvind Lysebo Ekelund, mener blant annet økt trafikk på nettsidene er en indikator på at de nå når ut til flere.

Mer arbeid

Etter omleggingen har flere av programmene gått fra en halvtime til en time. Heller enn å se på det som problematisk, snur Lysebo Ekelund på det, og peker på at dette gir dem økt spillerom i forhold til tidligere, da det var trangt om plassen om man ville lage noe som skulle sendes:

– Man hadde mye man ville gjøre, men så var det ikke tid til å sende alt, beskriver redaktøren.

Økt effektivisering er også en konsekvens av omleggingen. Når vi får audiens hos Ingrid Holtmon og Mette Paust-Andersen midt i direktesendte Plutopop, forteller de at å holde styr på spaker og mikrofoner, samtidig som man leder programmet, krever sin mann eller kvinne. Utfordringen med å samtidig bli filmet og intervjuet tar de likevel på strak arm, og kan bevitnes i videovinduet over artikkelen.

– Ganske annen profil

Lysebo Ekelund mener Studentradioen er relativt unike på eteren, og skiller seg både fra lokale og nasjonale konkurrenter. Det at kanalen har mange nisjeprogrammer er han tilfreds med, og det finnes heller ikke noen spesifikke mål om å satse mot et bredere publikum og større markedsandeler. Han mener også at de i visse tilfeller tar lytteren mer på alvor enn enkelte andre aktører.

– Vi har en ganske annen profil, og prøver å utvikle vår egen nisje, forteller han til Bergen Student-TV.

Hva synes du om Studentradioen i Bergen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Kommentarer