This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Det har ikke vært kontakt mellom partene i konflikten siden 3800 bussjåfører i Oslo og Viken gikk ut i streik 20.september. Nå har konflikten spredt seg til hele landet og nesten 8500 sjåfører er tatt ut i streik.

Student Edvard Liljedahl Jonberg sitter fast i Alver kommune. — For meg uten bil tar det over 6 timer å gå til sentrum, så buss er ikke et valg – det er en nødvendighet.

Birgitte Arnesen bor ytterst i Sandviken og forteller at hun har valgt å bli hjemme fra universitetet mens busstreiken pågår. — Det tar 1 time å gå inn til sentrum. Ellers kan jeg ta el-sparkesykkel, men det blir fort ganske dyrt.

Jonberg forteller videre at han heller ikke kommer seg til jobben han har ved siden av studiet og om kollegaer som ser seg nødt til å bytte bort vakter og ta permisjon uten lønn.  

Nestleder i Yrkestrafikkforbundet Trude C. Sande Valle forteller at de i utgangspunktet ikke ønsker at det skal gå utover en tredjepart. — Det er arbeidsgiverne vi ønsker å ramme. Vi ønsker ikke at folk skal sitte fast og ikke komme seg på skolen. Men så er det sånn når det er streik.

— Jeg synes det er bra at de streiker, for det kan være at de får bedre lønn, struktur og respekt som de fortjener. Jeg håper at det blir mer kontakt mellom partene og at det løses så raskt som mulig, sier Arnesen.

Partene møtes i dag hos Riksmekleren.

Partene kom til enighet kl. 07.00 den 1. oktober.

 

Kommentarer