This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Fra undervisningsåret 2019-2020 må studenter fullføre graden sin for å få omgjort 40% av studielånet til stipend. Studenter som ikke fullfører får 25% av studielånet omgjort. Ordningen blir endret fordi regjeringen ønsker at flere skal fullføre utdanningen sin. Ifølge SSB fullførte 65,7% av studenter en grad innen 8 år.

– Det er sånn at regjeringen mener at det er for få studenter som fullfører en grad. Derfor innfører de den nye ordningen her for at det skal være et intensiv for at studenter skal klare å fullføre graden. Og helst på normert tid, sier regiondirektør for lånekassen i Bergen Cathrine Grimelund.

Uenighet

AU-medlem Ingrid Storebø fra Unge Høyre sier at de ikke har noe offisiell politikk om ordningen fra Lånekassen, men stiller seg positiv til at flere studenter skal gjennomføre utdanningen sin.

– Og det synes vi er en fin ordning fordi det kan føre til at både flere elever og studenter fullfører, men at det blir en mindre veksling mellom grad da, sier Storebø

Sentralstyremedlem i norsk studentorganisasjon (NSO), Andreas Trohjell er ikke overrasket over at Unge Høyre støtter den nye ordningen.

– Det er ikke så veldig overraskende, de ønsker jo å støtte regjeringen i det de kan på en måte. Men jeg skulle ønske at Unge Høyre og andre ungdomspartier faktisk brydde seg om studentenes økonomi da, og velferd og kanskje kunne være litt i opposisjon til moderpartiet, sier Trohjell.

 

Kommentarer