This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Horoskop er noe mange kjenner til fra ulike ukeblader, nettsider og aviser, og de fleste har tatt en titt på sitt eget horoskop en eller annen gang i livet. Det stjernetegnet vi som regel har kjennskap til er det tegnet vi er født i, nemlig sol-tegnet. Å spørre hverandre om hvilket tegn man er født i er heller ikke nytt for mange, men innen astrologiens verden ligger det mer enn bare et par stjernetegn.

Planetene

For å danne ditt personlige horoskop trenger du datoen du ble født, tidspunktet du ble født og hvor du ble født. Via denne informasjonen kan man kalkulere planetenes posisjon i forhold til stjernetegnene den dagen du ble født. Derfor har planetene en viktig betydning i astrologien, og hver planet beskriver ulike sider av deg som person.

– Alle planetene krosser over en akse, særlig de ytre planetene fra Jupiter og utover, og det er gjerne de som beskriver litt dypere sosiale spirituelle prosesser i et menneskes liv. De private planetene, eller de personlige som de kalles, de som flunker jordkloden, og inkludert de to lysene månen og sola, som ikke er planeter, men lys, forklarer astrolog Sol With Jonasen

Sol forteller videre om hva de personlige planetene står for, før hun fortsetter å snakke om de ytre planetene

– Det er de menneskene du ønsker å ha nærmest, ditt private kjærlighets liv for eksempel. Alt dette med relasjoner, mars-venus. Verdier, å verdsette seg selv.

– Jupiter og Saturn beskriver veldig din; hva skal jeg gjøre med dette med talentet ute i verden da, hvordan skal jeg gå ut og bli en konge eller dronning i mitt eget liv, hva er mitt ansvar i forhold til helheten av livet mitt.

Relasjonsastrologi

Et spørsmål som dukker opp hos mange interesserte er «men hvordan er relasjonen mellom folk med ulike stjernetegn?»

– Vi lærer utrolig mye av hverandre, vi forandrer hverandre også, på godt og vondt, et menneske kan trekke ut det verste i deg, og trekke frem det beste i deg, forteller Sol

– Når det gjelder opposisjoner, de kan gi hverandre masse energi og vis-versa.

I astrologi sirkelen så kan man sette inn et kors. Dette korset beskriver modaliteten, de er faste og beskriver måter å uttrykke seg på. Et eksempel er løve-skorpion-vannmann-tyr. Vi har også elementene ild, vann, luft og jord som hver har 3 stjernetegn. De tegne du forstår lettest er gjerne tegn med felles modalitet eller felles element. I forhold til opposisjoner, altså tegn på motsatt side av astrologi sirkelen, så vil man forstå hverandre godt fordi man deler felles modalitet. Men det er gjerne tegnene ved siden av som kan være vanskeligere å forstå, fordi tegnene har en annen modalitet og et annet element. En løve og en vannmann forstår hverandre godt, men en løve-fisk og løve-steinbukk kan bli litt mer krevende.

Muligheter til å lære mer

Det finnes flere muligheter for studenter til å kunne lære seg mer om Astrologi. Gisle Henden, leder og grunnlegger av Astrologi Skolen Hercules, forteller litt om mulighetene til å lære mer.

– Astrologi har alltid vært med oss, og det finnes en lang rekke bøker, og etterhvert på internett så ligger det jo også mye godt stoff, så det er lett tilgjengelig for de som er interessert. Det finnes jo også ulike miljøer, foreninger, kurs og utdannelser. Vår skole har avdelinger flere steder i Norge, og vi har hatt 2 klasser i Bergen.

 

Kommentarer