This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

ASMR, eller «Autonomous sensory meridian response» (Autonom Sensorisk Meridianrespons), er en prikkete følelse som oppstår i hjernen ved svake, repeterende lyder. Fenomenet kan for noen virke avslappende, mens for andre kan det virke ubehagelig og merkelig.

«Hjerneorgasmen»

I en reportasje nylig laget av TV2 forklares det hva slags innvirkning ASMR kan ha på mennesker. Lydene kan skape en sterk spenning i kroppen som videre kan føre til en utløsing som kan minne om en orgasme. Da vil lykkehormoner slippes ut, som kan forklare hvorfor flere føler at ASMR kan lindre stress.

Rundt omkring i verden har det blitt gjort ulike forskningsprosjekter for å bevise effekten av ASMR. Et studie fra Universitetet i Sheffield gjorde et eksperiment for å sjekke hvordan deltakerne reagerte på ASMR lydene. Det var rundt 1000 deltakere i eksperimentet og de som reagerte på lydene fortalte at de følte en prikkete følelse i hjernen, at det gjorde dem roligere og nivåene deres for stress og tristhet sank.

Internett som platform for terapi

Stress er et stort problem blant norske studenter. I følge SHoT undersøkelsen for 2018 sliter rundt 29% av norske studenter med stress. Stress kan forekomme på bakgrunn av eksamener, personlige grunner, fullpakkede timeplaner og det konstante presset om å alltid være tilgjengelig på sosiale medier.

Youtube er en stor arena for ASMR, inkludert andre sosiale medier som twitter, snapchat og instragram. For studenter med lite budsjett og økende trengsel for hjelp mot stress, kan videoene på de sosiale mediene, som er helt gratis, være en super løsning. Her kan man selv finne den formen for ASMR som passer en best, og det legges stadig ut nye videoer, så man går aldri tom.

 

Kommentarer