This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Det minimalistiske musikkstykket In C ble på søndag 25. november fremført av både nye og gamle talenter. Inkludert dukket det opp en gjeng med studenter som ønsker å stå på scenen.

– Det som kjennetegner minimalistisk er enkeltheten. Og stykket In C av Terry Riley kan alle være med å spille. Hvis du ikke er profesjonell kan du ta litt av denne delen, men hvis du har spilt mye før kan du kanskje ta alt, forklarer ensembleleder Trond Madsen mens han viser til note arket han holder.

Hvorfor er dette et viktig stykke?

– Det er mange som ikke vet at dette stykket, in C fra 1964, var med på å påvirke masse musikk i framtiden. Popmusikk i dag for eksempel, hvor mye går om og om igjen, kommer fra dette stykket. Mange av dem som synes dette er interessant er med oss her i dag.

Utvikle meg selv som musiker

En student som deltar er musikkstudenten, Vetle Vedal. Han spiller bass og ser på dette som en fin erfaring. Han synes også dette er en kjempe bra måte å skape engasjement blant folk.

– Jeg synes det er viktig å være med på noe som kan utvikle meg som musiker. Og så er jo det i Grieghallen. Jeg spilte musikk da jeg var liten, men så sluttet jeg i en lang periode. Og nå har jeg spilt siden februar i år og nå spiller jeg i Grieghallen.

Bergen Student-TV erfarer en spent, men god stemning hos deltagerne før forestilling. På facebook arrangementet har BIT20 invitert alle fra 13 år og opp om å bli med ensemble å spille In C. Man trengte kun å ta med sitt eget instrument for å kunne være med å spille.

Kostymer som setter stemning

Enkelte i ensemble har tatt med seg klær som passer til anledningen.

– Jeg tok med meg litt yogatøy fra min kone og en t-skjorte sønnen min nekter å gå med, forteller Peter mens han viser fram sin himmelfargede tie dye.

– Da Terry Riley skrev stykket i 1964 var han nok det man kan kalle en hippie. Så ved å gå med disse klærne er jeg med på å representere en åpen og fri form som foregikk på 60-tallet da stykket ble skrevet. Jeg synes dette setter sammen ensemble veldig fint, fortsetter Peter

Peter Kates fra USA forteller at han har bodd i Norge 25 år. Og skryter veldig over Bergen som kunstner by.

– Bergen er en fantastisk by i alle former for kunst, og BIT20 ensemble har gjort det veldig bra her ved å promotere nytt og eksperimentell musikk.

– Jeg håper at In C viser musikere, spesielt studenter, at det er veldig gøy å spille i gruppe. Og jeg håper det vil inspirere dem til å sette sammen deres egne grupper hvor de kan fortsette med eksperimentell musikk.

Kommentarer