This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Bergen Ølfestival hadde sist helg et lite ekstra arrangement gående. På Zakariasbryggen hadde de sin årlige Juleølfestival hvor flere mikrobryggeri stilte opp med egne øltyper for å gi folk en smak på hva man kan skaffe seg til årets pinnekjøttmiddag.

 

Populær festival

Billettene til festivalen ble raskt solgt ut, og selv med ekstra billetter som kunne kjøpes i døren var det ikke nok billetter i forhold til etterspørselen.

I følge Rolv Bergesen var juleølfestivalen ment å være en koselig liten ekstra festival, men det skulle ikke vare. På kort tid ble Juleølfestivalen veldig populær flere på festivalen var gjengangere fra tidligere år.

 

Mye å Velge mellom

Gjennom hele lokalet luktet det krydder. I taket og på veggene hang det pepperkaker og julelys. Enkelte hadde til og med kledd seg i juleklær for anledningen og hele området var varmt og koselig etter å ha gått gjennom regn og vind for å

Etter å ha gått gjennom regn og vind for å komme til Zachariasbryggen ble vi møtt med julelukt og en koselig stemning. Flere boder hadde juledekorasjoner og hadde med forskjellig øl for smaking.

Flere av bryggeriene stilte med kjente øltyper, mens andre gikk mer drastisk til verk for å få oppmerksomhet under festivalen. En bod hadde brygget Pumpkin Spice øl, mens en annen bod stilte med slush maskin og delte ut juleøl i slushform.

 

Studentvennlig?

Festivalens priser er ganske greie, og det gir deg mulighet til å prøve mye øl uten å bli rakafant. Med så mange forskjellige bryggeri som har stilt, skal det være god mulighet for å prøve øl man ikke har hørt om tidligere, samtidig som man kan få sammenlikna det med øl man kjenner til.

Festivalen er ment for de ølinteresserte, men det betyr ikke at de ekskluderer de som enda kun har drukket øl i et par år. Festivalen var full av glade og engasjerte folk som gjerne slo av en prat, enten om bryggeprosess eller egne anbefalninger.

Festivalen er litt dyrere enn hva man kunne ønsket seg, men det er verd å gå innom hvis man er blant de heldige som klarer å få tak i billett i tide.

 

Kommentarer