This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

I helgen spilte Kvelertak tre konserter på Garage i Bergen. I tillegg til å ha konsert både fredag og lørdag, valgte de å sette opp en ekstrakonsert på lørdagen for fans under 18.

Glad for å være tilbake

Vidar Landa, en av de tre gitaristene i Kvelertak forteller at de alltid har hatt et bra publikum i Bergen.

– Det er jo vår andre hjemby, eller kanskje første? Vi hadde liksom alltid mer publikum på Hulen og Garage i starten enn vi hadde i Stavanger. Vi har alltid spilt mye i Bergen og hatt det veldig bra. Det er gøy å være tilbake å spille på Garage, sier Landa.

Kvelertak er for tiden del av to turnéer. De er som kjent en del av Metallica sin Europaturné, men konsertdatoene har flere ukers mellomrom. Derfor valgte Kvelertak å sette opp konserter i Norge for å holde seg skjerpet.

Bandet er ivrig, og det blir mye konserter, men etter sommeren skal de ta en pause for å jobbe med et nytt album.

– Det blir en liten pause på høsten, hvor vi skal fokusere på å lage ny plate. Men det kan fort være at det blir gigs da, alt kan skje. Blir vi for rastløse, så er vi fort ute og spiller igjen. Men planen er å bruke høsten på å lage ny plate, sier Landa.

Synger på norsk

Tekstene er på norsk, og Vidar forteller at de ikke har noen planer om å endre på det.

– I starten var det litt på engelsk og norsk. Så er det vel en sang, Offernatt som har litt engelsk tekst. Ellers er alt på norsk. Det er fordi det er det som føles mest naturlig for Erlend (vokalist) og synge og skrive på. Det har aldri vært noe alternativ å bytte til engelsk, sier Landa.

Kvelertak slapp sin tredje plate «Nattesferd» i 2016.

Kommentarer